Pirmą kartą inspektoriai arenoje apsilankė liepos 4-ąją. Apžiūrėję areną specialistai turėjo savaitę, per kurią galėjo pareikšti savo pastabas.

Didžioji dalis defektų buvo ištaisyta, tačiau inspektoriai išreiškė ir papildomų pastabų, kurios Kauno savivaldybės atstovams sukėlė nuostabą.

„Aš per savo gyvenimą esu pridavęs ne vieną ir ne dešimt objektų, tačiau tokių pastabų dar nesu girdėjęs. Kol nesu gavęs oficialaus protokolo – nenoriu jų komentuoti. Aiškinsimės, ar inspektorių reikalavimai teisėti. Jei taip, tuomet reiks juos vykdyti. Jei ne – ginsimės. Aš pirmą kartą per savo gyvenimą susidūriau su tokiomis problemomis“, - DELFI teigė V. Abramavičius.

Inspektoriai iškėlė ir tokias pastabas, kaip nepažymėtos neįgaliųjų vietos.

„Tačiau reikia vadovautis sveiku protu – lipdukai bus tada, kai viskas bus kokybiškai išvalyta“, - stebėjosi V. Abramavičius.

„Keliami reikalavimai tarsi tai būtų „Ferrari“. Šiai dienai arenos įvertinimas yra 8 iš 10 balų. Jei mes sieksime tobulybės, tai gali užtrukti gana ilgai“, - lygino Statybų skyriaus vedėjas.

Komisijos pirmininkas: visi arenoje nori jaustis saugūs

Tuo tarpu Statybos užbaigimo komisijos pirmininkas Kastytis Skiečius neigė, kad „Žalgirio“ arenai keliami ypatingi reikalavimai.

„Tai didžiausias statinys Baltijos šalyse. Čia susirinks 17 tūkst. žiūrovų, todėl visi nori jaustis saugūs“, - DELFI sakė K. Skiečius.

Komisijos pirmininkas taip pat tikino, kad dirbtinai nedaromos kliūtys arenos pridavimui.

„Komisija tęsia darbą ir nenorint gaišti laiko ketvirtadienį vėl susirinko. Po praėjusio apsilankymo išreiškėme pastabas ir matome, kad apie 50 proc. dalykų ištaisyta. Darbai vyksta dideliu tempu ir jei taip toliau bus manau, kad netrukus arena bus priduota. Mes tikrai nekeliame dirbtinių kliūčių“, - tikino K. Skiečius.

Komisijos pirmininkas taip pat atskleidė, kad Kauno valdininkų pasipiktinimą sukėlė reikalavimas atlikti statinio bendrąją ekspertizę, kaip numatyta Statybų įstatymo 4 straipsnyje. Tai reiškia, kad reikia išbandyti visas statinio sistemas.

„Taip, paprastam nameliui dažniausiai toks reikalavimas nekeliamas, bet juk čia arena, kur susirinks minios žmonių“, - sakė K. Skiečius.

Kol kas neprognozuojama, ar areną bus spėta priduoti iki oficialaus jos atidarymo rugpjūčio 18-ąją. Tuomet numatyta meninė atidarymo programa bei draugiškos krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos nacionalinių krepšinio rinktinių.

„Tai ne nuo mūsų priklauso“, - konstatavo K. Skiečius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją