Arenos užbaigimo laurus nori prisiimti visi

A. Kupčinskas apgailestauja, kad į valdžią atėjus naujajai koalicijai konservatoriai buvo nustumti nuo visų arenos statybos klausimų.

„Mes į arenos statybas gilinomės trejus metus, o naujoji valdžia – vos du mėnesius. Akivaizdu, kas turi daugiau patirties ir žinių. Neabejoju, jei mes ir toliau būtume dirbę arena jau būtų atidaryta“, - įsitikinęs didžiausio kauniečių palaikymo per savivaldos rinkimus sulaukęs A. Kupčinskas.

Dabar žadama, kad Nemuno salos arena duris atvers rugpjūčio 3-ąją, vietoj žadėtos liepos 6-osios.

Kauno konservatorių lyderis tvirtina, kad buvusi valdžia dėjo pastangas sumažinti arenos statybų kaštus. Teismo keliu arenos statybų kaina sumažėjo 14 mln. Lt. Tai, A. Kupčinsko manymu, buvo viena iš priežasčių, kodėl strigo arenos statybos.

Andrius Kupčinskas
„Tuo tarpu dabartinė valdžia areną statančiai „Vėtrūnai“ atseikėjo papildomus 8 mln. Lt. Beje, banke guli 8,5 mln. Lt depozitas. Tai bus tarsi lakmuso popierėlis – žiūrėsime, ar naujoji Kauno valdžia bandys šiuos pinigus perimti dėl „Vėtrūnos“ statybų grafiko nesilaikymo. O galbūt šis klausimas bus tyliai „pamirštas“. Veiksmų reikia imtis jau dabar, nes vėliau jau bus per vėlu“, - spaudos konferencijoje kalbėjo A. Kupčinskas.

Taip pat A. Kupčinskas negailėjo kritikos ir asmeniškai R. Mikaičiui.

„Matyt, merui nėra labai įdomi arenos statybų eiga, nes visi rūpesčiui buvo perduoti administracijos direktoriui“, - sakė A. Kupčinskas.

Tuo tarpu Kauno meras įsitikinęs, kad atėjus naujajai valdžiai arenos statybos įgavo pagreitį.

„Na, A. Kupčinskas dirba opozicinį darbą. Pas mus yra įstatymais įteisintas valdžios atskyrimo principas – yra vykdomoji valdžia ir atstovaujamoji valdžia, kuri užduoda politinę kryptį. Per 2,5 mėn. buvo pašalintos grėsmės, kurios buvo kilusios dėl Europos čempionato finalinio etapo“, - kaltinimus atremia R. Mikaitis.

Dar kartą svarstys termofikacinės elektrinės teritorijos detalųjį planą

Tuo tarpu A. Kupčinskas, kuriam einant mero pareigas R. Mikaitis buvo jo pavaduotojas, žeria kritiką ir dėl kitų sprendimų.

„Jau trečią posėdį bus bandoma prastumti Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) detalųjį planą. Turbūt laukiama, kad bus priimtas „teisingas“ sprendimas. Tai pirmas žingsnis naujos elektrinės statybų link, nors ir Prezidentė išreiškė nuomonę, kad Kaunui nereikia naujos elektrinės“, - sako A. Kupčinskas.

KTE valdanti bendrovė „Gazprom“ perimdama elektrinę įsipareigojo į jos modernizavimą investuoti 400 mln. Lt, tačiau, A. Kupčinsko teigimu, to Rusijos bendrovė nepadarė.

„Dabar kalbama apie naujos elektrinės statybas. Tai reikštų, kad Kaunas dar 20-30 metų būtų monopolininko rankose“, - įsitikinęs A. Kupčinskas.

R. Mikaitis aiškina, kad šis klausimas buvo apsvarstytas savivaldybės tarybos komitetuose, o atsiradus naujų argumentų nuspręsta klausimą paskutinį kartą teikti tarybos valiai.

„Detalioji plano rengėjai atsiuntė laišką, prašymą su naujais argumentais, kuris buvo nukreiptas svarstyti komitetuose. Tiek iš Miesto ūkio, tiek iš Miesto plėtros komitetų atėjo siūlymai teikti klausimą dar kartą svarstyti tarybai, todėl klausimas buvo įtrauktas į darbotvarkę. Taryba apsispręs kaip elgtis ir manau, kad tai bus galutinis sprendimas. Jeigu taryba nepritars, detaliojo plano rengėjams teks kreiptis į teismą“, - DELFI sakė Kauno meras.

R.Mikaitis: „Romuva“ – tik viešųjų ryšių akcija

Rimantas Mikaitis
Konservatorius A. Kupčinskas taip pat kritikuoja naująją valdžią, dėl planų atšaukti jau priimtą sprendimą perimti kino teatrą „Romuvą“ visuomenės poreikiams.

„Taip būtų atvertas kelias „Romuvos“ pardavimui aukcione, o „Romuvą“, kaip nekomercinio kino oazę, tektų pamiršti“, - kalbėjo A. Kupčinskas.

Dabartinis miesto vadovas A. Kupčinsko planus pavadino viešųjų ryšių akcija.

„Žinome, kad buvo padaryta savivaldybės viešųjų ryšių akcija – trejus metus buvo keliamas šurmulys, o rezultato jokio. Aš jau prieš 2,5-3 metus esu pasisakęs, kad reikia sulaukti 2012 metų, kuomet baigsis kino teatro nuomos sutartis ir tuomet spręsti tuos klausimus. Lietuvoje juk taip paprastai nepaimsi turto visuomenės poreikiams. (...). Nuo šio sprendimo niekas nepasikeis – savivaldybė kaip valdė taip ir valdys 80 proc. akcijų. Praėjusios kadencijos valdžioje visuomenės poreikiams ėmėme ne vieną objektą, tačiau jokio rezultato niekur nėra“, - konstatavo Kauno vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją