R. Dargio skaičiavimais, Bendorėliuose gyvenančiai ir du automobilius turinčiai šeimai kuro sąnaudos išaugtų iki 2000 litų per mėnesį, jei benzino kaina kils iki 5 litų už litrą.

Robertas Dargis
„Bendorėliuose du vaikus turintis žmogus, jei benzino kaina pakils iki 5 litų vežiodamas į mokyklą, būrelius, vyras ir žmona, turintys automobilius, vien tik kelionėms išleis 2000 litų. Reikia susirūpinti miesto renovacija – sutvarkyti esamas erdves, išnaudoti jau esamą inžinerinę infrastruktūrą. Tą reikia padaryti, kad žmonės nedirbtų tik tam, kad sumokėtų už būstą, maistą ir keliones į miestą“, - radijo eteryje kalbėjo R. Dargis.

Jo nuomone, reikia pradėti kompleksinę kvartalų renovaciją, atnaujinant senus būstus, statant naujus – taip pakeliant atskirų rajonų vertę, kad ieškantys būsto nesidairytų tik naujus, atokiau nuo miesto esančius būstus.

„Lazdynuose dominuoja vyresni nei 70 metų žmonės. Po dešimties metų tos kartos bus likę tik pusę. Vyrai bus palaidoti, tik moterytės dar bus likusios“, - apie tai, kad energijos netaupantys seni būstai gali nesulaukti pirkėjo, kalbėjo R. Dargis. Jo teigimu, dėl pasiūlos stygiaus Vilniuje, kaip ir prieškriziniu laikotarpiu, pradedami pirkti „popieriniai butai“ - kuomet pirkėjas moka už dar nepastatytą būstą.

Nekilnojamo turto vertintojas Edvardas Žilikas laidoje tvirtino, kad dabar pirkėjai daug atsargesni ir geriau įvertina savo galimybes.

„Prieš krizę buvo visiškas chaosas, visi pirko viską su įsivaizduojama premija ateityje. Būna, ūkininkas gauna išmokas, 3-5 butus nuperka, iš nuomos tikisi kasmetinės 3 proc. grąžos... Dabar atėjo suvokimas. Perka tik sau ir tik gyvenimui“, - sakė E. Žilikas.

Bankininkai skaičiuoja, kad vidutinė paskola būstui šiuo metu siekia apie 150 tūkstančių litų, kas yra du kartus mažiau nei prieš krizę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją