Kaip agentūrai papasakojo Danila Andrejevas, gaminantis aukščiausios klasės privačius apsauginius statinius, bunkerių paklausa Rusijoje išaugo prieš trejus metus. Šiuo metu vieno bunkerio rinkos kaina siekia 400 tūkst. dolerių (970 tūkst. Lt) – dėl pasaulyje nuolat augančio pavojaus lygio.

„Aš pats Paskutinio teismo dienos scenarijumi netikiu“, – prisipažino 31 m. D. Andrejevas, kurio kompanija „Specgeoprojekt“ pastatė 15 bunkerių visoje Rusijoje. Kaip teigiama kompanijos pranešime, „nepaprastosios padėties atveju, asmeninis požeminis bunkeris apsaugos savininką ir jo šeimos narius nuo teroristinių išpuolių, pagrobimų, technogeninių katastrofų, ginkluotų konfliktų ir stichinių nelaimių“.

Labai greitai „Specgeoprojekt“ turės savo pristatymų salę Rubliovkoje. D. Andrejevo teigimu, dabar kompanija plečia veiklą ir planuoja išplėsti savo paslaugas į kitus Rusijos regionus. Slėptuvių, kurias stato verslininko kompanija, plotas – nuo 35 iki 150 kvadratinių metrų, visos jos įrengtos kaip kariniai bunkeriai, kuriuos naudojo sovietų kariuomenė. Viduje bunkeris gali būti dekoruotas ir apstatytas taip, kaip pageidauja klientas – ten gali būti įrengtas derybų kambarys arba kambarys–saugykla, kuriame reguliuojamas drėgmės lygis (pavyzdžiui, paveikslams), taip pat sauna arba kaljaninė.

Amerikiečių kompanijų „Northwest Shelter Systems“ ir „Vivos“ duomenimis, JAV privačių apsauginių statinių rinka vos per porą mėnesių išaugo 60 proc. – dėl katastrofos, kuri ištiko Japoniją.

„Mes gauname šimtus užsakymų ir iš Rusijos“, – agentūrai papasakojo kompanijos „Vivos“ įkūrėjas Robertas Vicino. JAV gamybos bunkerio įrengimas Europos teritorijoje kainuoja 25 tūkst. dolerių (60 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją