Anot A. Kubiliaus, didesnė kompensacija renovuojantiems būstą veikiausiai galios iki 2012 -ųjų.

„Tikimės, kad per tą laiką įsibėgės visas renovacijos mechanizmas ir žmonės matys daugiau gerų pavyzdžių, tas laikotarpis bus apspręsta ir to, kiek pinigų subsidijoms galėsim sukaupti“, - po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė premjeras. Tuo pačiu jis užsiminė, kad ateityje gali būti peržiūrėtos kompensacijos už šildymą.

„Žmonės turi suprasti, kad kiti (mokesčių mokėtojai) nebus Kalėdų seneliai, nešantys dovanas visada (...) Žmonės turi tvarkytis savo namus, savo sienas ir langus, stogus ir suprasti, kad tai, visų pirma, turi rūpėti jiems patiems“, - kalbėjo premjeras.

Šiuo metu iki 1993 m. statytų daugiabučių gyventojai gali pasinaudoti valstybine renovavimo programa, pagal kurią finansuojama 15 proc. renovavimo išlaidų, skirtų namo energetiniam efektyvumui didinti, o likusią reikiamų lėšų dalį galima pasiskolinti su fiksuotomis 3 proc. palūkanomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)