Nekilnojamojo turto agentūros „Gem Invest“ direktorius ir investicijų specialistas Alexanderis Tomlinsonas mano, jog Stambulas išlieka vienu iš nedaugelio vietų pasaulyje, kur egzistuoja iš tikro didelis nekilnojamo turto rinkos vystymo potencialas.

Kiekvienais metais miesto gyventojų skaičius auga ir dabar siekia 18 mln. gyventojų. Augantis vidurinis sluoksnis augina naujos vakarietiško tipo statybos paklausą. „Nepaisant išaugusių naujos statybos tempų Stambule iki šiol išlieka kokybiško gyvenamojo ploto stygius – kasmet po 250 000 objektų“, – sako A. Tomlinsonas.

Be to, pasak eksperto, investicijoms vis patrauklesni tampa Stambulo priemiesčiai, pavyzdžiui, Bachčešechyras, kuris yra apie 20 kilometrų atstumu į vakarus nuo miesto centro.

„Žemės vertė Stambule išaugo taip stipriai, kad nekilnojamo turto vystytojai pradėjo orientuotis į priemiesčius, ypač tuos, kurie yra patrauklioje europinėje megapolio dalyje“, – aiškina jis.

A. Tomlinsono teigimu, privačiam investuotojui gali būti patrauklu pirkti nedidelius vieno ar dviejų kambarių apartamentus Stambulo priemiestyje už sumą, prasidedančią nuo 33 tūkst. eurų (114 tūkst. Lt). Tokią investiciją padaręs asmuo gali tikėtis 7 procentų tiek nekilnojamo turto vertės, tiek nuomos įkainių augimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją