Artėjant vyrų krepšinio čempionatui "EuroBasket 2011", Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje statytoja "Vėtrūna" pageidauja, kad jai būtų sumokėta už 7 mln. litų vertės darbus.

Kauno miesto savivaldybė Vyriausybės prašo padėti išspręsti finansavimo klausimą ir leisti atsiskaityti su "Vėtrūna" už faktiškai atliktus, tačiau pagal rangos sutartį formaliai dar nepriimtus statybos darbus.

Klaipėdos miesto savivaldybė prašo leisti tai pačiai rangovei "Vėtrūnai" pervesti 5 mln. litų avansinių mokėjimų.

„Vyriausybė apie tai žino, svarstys, kas įmanoma padaryti įstatymų rėmuose, manau, viskas bus padaryta. Grėsmės nėra, tai techninis šių metų klausimas. Lietuvos garbės reikalas šiam čempionatui pasiruošti laiku“, - aptakiai apie „Vėtrūnos“ reikalavimus žurnalistams komentavo sakė Vilniaus meras ir 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato darbo grupės vadovas Raimundas Alekna.

Kauno arenos statybų užbaigtumas siekia 85 proc., Klaipėdos - apie 70 procentų. Kauno mero patarėjas "Žalgirio" arenos statybos klausimais Vygantas Gudėnas teigė, kad "Vėtrūnai" nesumokėjus avanso sudėtinga surasti subrangovus.

Be to, "Vėtrūna" yra sumokėjus kelis užstatus, kurie saugomi banke. Tarkime už sutarties vykdymą įšaldyta 8,5 mln. Lt, už arenos kėdes - 8 mln. Lt.

"Mes suskaičiavome, kad "Vėtrūna" banke laiko ir yra jau trečius metus užšaldžiusi apie 20 mln. Lt. Subrangovas nedirba pas "Vėtrūną", jei ji nemoka avanso. Jie neberanda kas ateitų dirbti, jei nesumoka avansu pinigų. Bet įstatymas mums avansu mokėti pinigų neleidžia", - DELFI sakė V. Gudėnas.

Šiuo metu savivaldybės teisininkai ruošia atsakymą, tačiau V. Gudėnas abejojo, ar bus spėta sutvarkyti visus formalumus. V. Gudėno teigimu, "Vėtrūna" prašė avansu sumokėti už 4-5 atliktus darbus.

Teisininkai svarstė, kad būtų įmanoma rasti teisinių būdų ir avansu sumokėti apie 70 proc. darbų sąmatos.

"Liko mėnuo laiko iki pagrindinių darbų pabaigos, todėl aš manau, kad šios procedūros neįvyks", - teigė V. Gudėnas.

Mero patarėjas taip pat neslėpė, kad "Vėtrūnos" finansinė situacija nėra labai gera.

"Žinoma, kad negera. Žinoma. Ir jau senai negera", - teigė V. Gudėnas.

Kaip praneša bendrovė, užtrukus sprendimui dėl papildomo avanso, „Vėtrūna“ sudarė susitarimus su bankais, kurie sutiko kredituoti arenų statybą. Klaipėdoje ir Kaune statybos darbai vyksta 100 proc. pajėgumais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją