Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis uždraudžiama bet kokia alkoholio reklama, įsigalios nuo kitų metų sausio 1-osios.

Kai kurie viešųjų ryšių specialistai jau konstatavo, kad dėl tokio draudimo net alkoholį gaminančios įmonės ant savo gamyklų negalės kabinti bendrovių pavadinimų, nes jie sietini su alkoholiu. Be to, lauko kavinėse esą nebegalės būti skėčių su alaus gamintojų logotipais.

Klaipėdoje yra dvi arenos, kurioms suteikti su alumi siejami pavadinimai. Statoma Klaipėdos arena turi "Švyturio" vardą, o Šilutės plente esanti teniso arena pavadinta "Carlsberg".

"Šiuo metu dar tebevyksta diskusijos, ar pavadinimas tapatinamas su konkrečiu produktu. Bijau, kad praktikoje gali būti imamasi griežčiausių priemonių ir pavadinimai bus pripažinti reklama, todėl draudžiami", – nuogąstavo Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos direktorius Danas Arlauskas.

Tačiau parlamentaras Antanas Matulas aiškino, kad atsitiktinai matomi alkoholių gamintojų logotipai nėra uždrausti.

"Visada reikia turėti proto ir loginio mąstymo. Tačiau tik teisininkai gali atsakyti į klausimą, ar sporto arenos gali turėti alaus gamintojų prekės ženklų pavadinimus", – teigė A.Matulas.

Klaipėdos areną valdančios bendrovės "Klaipėdos arena" direktorė Jolita Krickė teigė, jog alkoholio reklamos draudimai pramogų ir sporto komplekso pavadinimui įtakos neturės.

"Klaipėdos arenos pavadinimas yra "Švyturio arena". Tai yra atskiras naujas užpatentuotas prekės ženklas. Jis užregistruotas pramogų kategorijoje ir su alkoholiu nieko bendra neturi", – tvirtino J.Krickė.

"Carlsberg" teniso arenos direktorius Raimundas Gricius teigė, jog sutartis dėl pavadinimo su alaus gamintojais yra pasirašyta iki 2012 m. sausio 1 d. – iki tada, kai įsigalios alkoholio reklamos draudimas.

"Kai pasirašinėjome sutartį, žinojome apie įsigaliosiančius alkoholio reklamos draudimus, todėl tokia data ir pasirinkta. Jei kažkas pasikeis, bus išaiškinta, kad prekės ženklai nėra reklama, galbūt sutartis dėl pavadinimo ir bus pratęsta. Jei ne, arena turės kitą pavadinimą", – teigė R.Gricius.