Darbai kelia pyktį

Nesutarimai dėl renovacijos darbų tarp Kretingos gatvės 55 namo gyventojų tęsiasi daugiau nei metus. Prieš atnaujinimo darbus pasisakantys gyventojai netgi subūrė iniciatyvinę grupę. Iš 60-ties name esančių butų ji vienija 10-ties butų gyventojus.

Iniciatyvinės grupės nariai piktinasi darbų kokybe, mano, kad surinktos lėšos ir valstybės parama panaudota neteisingai. Žmonės kreipėsi į Klaipėdos policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo biurą, miesto prokuratūrą ir kitas institucijas, tačiau tvirtina pagalbos nesulaukę.

Labiau nei šis faktas iniciatyvius žmones šokiravo pastarųjų dienų įvykis. Ant protokolo kopijos, kurioje nurodyta, kad dauguma namo gyventojų pritaria namo išorinių sienų šiltinimo konkurso rezultatams ir pasiūlytai kainai, buvo parašyta: "Amžiną atilsį iniciatyvinei grupei".

Grasinimas išgąsdino

Protokolo kopijoje balsavimo rezultatai buvo atspausdinti. Užrašas "Amžiną atilsį iniciatyvinei grupei" parašytas žymikliu. Prieš renovaciją pasisakanti moteris pabrėžė, jog protokolų kopijas su tokiais užrašais savo pašto dėžutėse rado tik iniciatyvinės grupės nariai.

Žmonės įsitikinę, kad šis užrašas – didžiausias įžeidimas.
"Tai mirties linkėjimas. Didesnio įžeidimo nėra", – sakė moteris, spėjusi, kad tokias kopijas išplatino bendrijos pirmininkas.

"Jis elgiasi kaip nori. Reikės kažką daryti. Taip elgtis negalima. Tokius dalykus turėtų tirti policija", – piktinosi namo renovacijai pasipriešinusi moteris.

Daugiabučių namų savininkų bendrijos "Mano kiemas" pirmininkas Vidutis Sakalauskas įtikinėjo apie minėtus užrašus ant protokolo kopijų nieko nežinąs.

"Nežinau, kas ką parašė. Galite rašysenos ekspertizę atlikti. Protokolo kopijas buvau pakabinęs ant lentos. Jos vis dingdavo. Nespėdavau pakabinti ir nebelikdavo. Gal kas pasiėmė ir padaugino. Aš jokių protokolų į pašto dėžutes nemėčiau. Nežinau, iš kur jos atsirado", – tvirtino V.Sakalauskas.

Pašto dėžutėje – fekalijos

Bendrijos pirmininkas įtarė, kad pačios iniciatyvinės grupės nariai galėjo prie protokolo kopijos prirašyti tokį užrašą: "Gal nori išprovokuoti".

Anot pašnekovo, iniciatyvinė grupė jau seniai piktinasi renovacijos darbais. Dėl jų veiksmų teko kreiptis ir į policiją.

"Radau pradurtas visas automobilio padangas, internete daug šmeižikiškų komentarų apie mane. Per Kalėdas pašto dėžutėje aptikau fekalijų. Va taip pasveikino su švente. Nepaisant visko, po laikraščius nelaksčiau ir nesiguodžiau. Visa medžiaga apie šiuos įvykius yra surinkta ir užfiksuota", – pasakojo V.Sakalauskas.

Pirmininkas akcentavo, jog svarbiausia, kad dauguma gyventojų pritarė sienų apšiltinimo konkurso rezultatams ir darbų kainai. Anot jo, balandį bus atlikti darbai ir visi jais džiaugsis.
"Iniciatyvinėje grupėje tėra 5–10 žmonių. Prieš renovacijos darbus pasisako du viengungiai ir kelios moterėlės. Apskundė mane įvairioms institucijoms, bet pažeidimų niekas nerado", – pridūrė V.Sakalauskas.

Albinas Strumyla, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas:

"Amžiną atilsį iniciatyvinei grupei" – tai nėra grasinimas. Nemanau, kad tai rimta. Konkrečių žmonių pavardžių nebuvo išvardyta. Iniciatyvinė grupė nėra oficiali. Ji neužregistruota. Manau, kad šiuo atveju jokio nusikaltimo ar teisėtvarkos pažeidimo nėra. Suprantu, jog šiuo sakiniu norėta pasakyti, kad iniciatyvinė grupė nieko verta arba ji pralaimėjo. Grasinimas būtų: "Mes jus išžudysime".