NT specialistai rekomenduoja bent nedidelę nuolaidą suteikti ir dėl psichologinių priežasčių – klientui bus tiesiog maloniau.

Nekilnojamojo turto agentūrų specialistai, apibendrindami praėjusių metų sandorius, skaičiuoja, kad vidutinė pirkėjų nuderama suma nuo pardavėjų prašomos kainos sukosi apie 5–7 proc. Namams suteikiamos nuolaidos vidutiniškai buvo didesnės negu butams ir siekdavo apie 8–9 proc.

Skirstydami pagal miestus specialistai skaičiuoja, kad bene mažiausios nuolaidos (apie 5–6 proc.) buvo suteikiamos Vilniuje, didesnės (apie 8 proc.) – Klaipėdoje, Kaune, Palangoje.

Kaip teigia bendrovės „Newsec/Re&Solution“ pardavimų vadovas Lietuvai Giedrius Ragaišis, nuolaidų dydis šiuo metu mažesnis, nei tuo metu, kai vyko būsto rinkos lūžis, nes pradeda sutapti pirkėjų ir pardavėjų lūkesčiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją