Viešbutis, kuriame įrengtas 21 numeris, įsikūręs už 30 metrų nuo centrinio įėjimo į rūmus, su langais į garsųjį parką. Penkių žvaigždučių viešbutis oficialiai pavadintas „Grand Hotel de l'Orangerie". Jo interjeras sukurtas Liudviko XIV stiliumi, čia dominuoja grakštumas ir prabanga.

Kambarių kaina svyruoja nuo 450 iki 1 tūkst. JAV dolerių (1150-2555 Lt) už nakvynę. Viešbučio lankytojai turės unikalią galimybę aplankyti Versalio muziejaus patalpas vėlų vakarą ir net naktį, kai ten nebus turistų, informuoja Prancūzijos verslo sferų atstovai.

Sprendimas dėl viešbučio įkūrimo viename iš nenaudojamų rūmų komplekso pastatų buvo priimamas asmeniškai dalyvaujant Prancūzijos prezidentui Nicola Sarkozy.

Versalio rūmai pastatyti karaliui Liudvikui XIII kaip medžioklės dvaras. Versalis priklauso Prancūzijos valstybei ir turi muziejaus-rezervato statusą; čia taip pat vyksta ypač svarbūs bendri abiejų Prancūzijos parlamento rūmų posėdžiai, jų teritorijoje įsikūrusi šalies premjero užmiesčio rezidencija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją