Kiek daugiau nei prieš metus projektą vysčiusi bendrovė „Atkirtos būstas” butus name įsigijusiems gyventojams žadėjo, kad statybos sustojo tik laikinai, kad išeitį rasti dar įmanoma ir pirkėjai be nieko neliks.

Dabar įmonė jau oficialiai bankrutavusi, o gyventojams siūloma ieškoti teisybės teisme.

Anot vienos iš butą pirkusios moters, bendra „popierinius” butus pirkusių asmenų reikalavimų suma sudaro 3,7 mln. Lt. Pirkėjams tenka mokėti už nepastatytus butus įmokas bankui.

Dalis gyventojų teisybės bandė ieškoti banke „Nordea” – jis įpusėjus statyboms nutraukė projekto finansavimą, nors paskolas ėmusiems gyventojams, jų pačių teigimu, ir žadėjo itin geras sąlygas. Tačiau bankas gyventojų pretenzijas atmeta.

Kaip teigia banko atstovas spaudai Vaidotas Cucėnas, bankas nutraukė finansavimą, nes bendrovė nevykdė sutartyje numatytų įsipareigojimų. Anot jo, įnašus klientams turi grąžinti statytojas, o būsto pirkėjams jis rekomenduoja atidžiai rinktis ką perką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją