Laikinosios sostinės savivaldybei priklausančių bendrovių Panemunės butų ūkio ir „Būsto valdos" pardavimo aukcionas vyks jau šią savaitę. Pradinė pastarosios įmonės kaina - 2 mln. litų, Panemunės būtų ūkis įkainotas dvigubai brangiau. Bendrovių kaina skiriasi dėl jų turimo turto ir kitų aplinkybių, kurias paprastai nustato turto vertintojai. Aukcione prašoma kaina yra kiek didesnė nei įstatinis minėtų bendrovių kapitalas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Privatizavimo komisijos pirmininkas Jonas Koryzna teigė, jog dviejų butų ūkio bendrovių pardavimui pritarta jau seniai. Privatizavimo komisijos rekomendacijų pagrindu miesto taryboje buvo pateiktas ir patvirtintas atitinkamas sprendimas.

"Mūsų parduodamomis įmonėmis domisi nemažai potencialių klientų, nedirbančių daugiabučių administravimo versle. Tai leidžia manyti, kad parenkant naujus administratorius paslaugų kainos dėl konkurencijos gyventojams ne didės, o mažės", - įsitikinęs J.Koryzna.

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius laikosi visiškai priešingos nuomonės. Jo įsitikinimu, pardavus savivaldybės įmones jas įsigis jau dabar tame pačiame versle besisukančios įmonės. "Nors aiškinama, kad bendrovės negali patekti į vienas rankas, tai yra absurdas. Juk žinome - dvi iš šio metu miesto daugiabučius prižiūrinčių įmonių yra itin glaudžiai susijusios. Jei dabar jos gali veikti, ir Konkurencijos tarnyba neturi dėl ko prisikabinti, kodėl manoma, kad jas privatizavus viskas bus kitaip?" - svarstė vicemeras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją