Krepšinio čempionatui arena bus nuomojama šešias dienas. Kiekviena jų savivaldybei kainuos beveik po 130 tūkstančių litų. Lietuvos krepšinio lyga ten varžybas rengia perpus pigiau.

„Grubiai kainą galima pasakyti, priklausomai nuo klientų, kaip seksis derybos, gali svyruot nuo 20 iki 50 tūkstančių. Kas liečia mus, mes dažniausiai mokėdavom į didesnę pusę. Gal penkiasdešimt ne, bet iki“, - teigia Linas Gilys, LKL generalinis direktorius.

Vilniaus meras aiškina, jog kaina didelė, nes kiekvieną dieną arenoje vyks trejos varžybos.

„Čia yra ankstesnių savivaldybės vadovų sutarties pagrindu, kur įvardino, kad renginys tai vienos varžybos, o kaip žinom čempionato metu vyks trejos varžybos – t.y. trys renginiai“, - sako Raimundas Alekna, Vilniaus meras.

Lietuvos krepšinio lyga, sako, už perpus mažesnę kainą - 50 tūksančių litų, areną nuomojanti visai dienai. O jei nuomoja kelioms dienoms gauna ir nuolaidų.

„Čia dienai, taip, bet jei nuomoji dviem dienom, tai kaina gali svyruoti, kaina sakykim ne iš dviejų dauginasi, bet šiek tiek mažesnė būna“, - sako L. Gilys.

Šešias dienas areną nuomosianti savivaldybė nuolaidų negaus ir už kiekvieną jų mokės po tiek pat. Anot organizatorių, savivaldybės už savo lėšas pastačiusios sporto arenas, už jų nuomą per čempionatą nemokės.

„Vilniaus savivaldybė prie arenos statybos neprisidėjo, mieste vyks 12 rungtynių. Tai paprasčiausiai „Siemens“ arena paskaičiavus nuomos kainas, kiek tai galėtų kainuot“, - teigia Mindaugas Špokas, "EuroBasket 2011" organizacinio komiteto vadovas.

Iš viso savivaldybė krepšinio čempionatui ketina išleisti iki trijų milijonų litų. Du su puse iš jų gaus „Rubikono“ valdoma „Siemens“ arena. Jai bus sumokėta ne tik už nuomą, bet ir arenos pritaikymą pasaulio čempionatui.