Boriso Moisejevo trijų kambarių apartamentai, kurių plotas 77 kv. m., esantys Lielupės gyvenamajame komplekse „Rivera“, kainavo 240 tūkst. eurų. „Kaina, žinoma, nemaža, tačiau butas jos vertas, – pasakoja B. Moisejevas.

– Kol kas gyvenu vienas, maistą gaminuosi pats, netgi tvarkymui nesisamdau personalo. Mano draugas, Maskvos dizaineris, padeda įsirengti lizdelį. Ateityje visas butas bus šviesiai oranžinių atspalvių, sienas papuošiu paveikslais ir gražiomis jūros išskalautomis šakomis, kurias mes su draugu renkame paplūdimyje.“

Iš pradžių B. Moisejevas norėjo nusipirkti butą prestižiškiausiame kurorto gyvenamajame komplekse „Jūrmalos banga“. Septynių aukštų namas stovi pušyne, už 70 metrų nuo jūros ir už 400 metrų nuo koncertų salės „Dzintari“. Tačiau išgirdęs, kad minimali buto kaina – 380 tūkst. eurų, jis vis nesprogo iš pasipiktinimo.

„Kas per kainos? – pasibaisėjo dainininkas. – Aš gi tariausi su Gena Chazanovu ir Antonu Tabakovu, kurie tame name gyvena jau kokius penkerius metus. Abu pasakė, kad už butus mokėjo po 270 tūkst. eurų.“

Būstus buvusioje karinėje sanatorijoje „Marienbad“ įsigijo Vladimiras Vinokuras, Aleksandras Masliakovas, Emanuilas Vitorganas, Klara Novikova ir Denisas Jevstignejevas. O buvusiuose rašytojų poilsio namuose įsikūrė Arkadijus Ukupnikas, Valerijus Siutkinas ir Andrejus Makarevičius.

Laima Vaikulė, Aleksandras Kaliaginas ir Michailas Zadornovas nesismulkino ir nusipirko ne butus, o namus kaimynystėje. Didžiausias ir gražiausias, žinoma, L. Vaikulės namas.

Pažymėtina, kad dauguma elitinių Jūrmalos namų dabar pustuščiai, nes po krizės Baltijos šalyse nedaug liko turtingų pirkėjų, o Rusijos garsenybių visiems pastatytiems būstams nepakanka. Be to, bankai, kurie prieš krizę supirko beveik visą Jūrmalos nekilnojamąjį turtą, nenori mažinti kainų.