„Daugiausiai mūsų klientų – rusai, baltarusiai, Kaliningrado gyventojai, o neseniai prisidėjo ir izraeliečių“, – pasakojo Palangos nekilnojamojo turto agentūros „Rolijona“ savininkė Ona Mackevičienė. Jos teigimu, kasmet, ypač vasarą, daugėja Rusijos piliečių, ypač maskviečių, norinčių įsigyti nekilnojamojo turto Palangoje.

Be to, O. Mackevičienės teigimu, šiais metais padaugėjo klientų iš Baltarusijos, nekilnojamojo turto rinka domisi ir ukrainiečiai. Neseniai atsirado turtingų ukrainiečių, pasirengusių mokėti už namą iki 2 mln. eurų, tik jų reikalavimai buvo nerealūs.

„Rusus domina gyvenamosios patalpos, nes įsigiję tokio pobūdžio nekilnojamojo turto Lietuvoje, jie užsitikrina, jog gaus Šengeno vizą. Bėda, kad Palangoje nemažai rekreacinės paskirties objektų, jie parduodami kaip poilsio vieta pastate, o ne kaip gyvenamoji vieta, todėl sudėtingesnis dokumentų tvarkymas. Kai kuriais atvejais pavyksta būstą performuoti ir įregistruoti kaip gyvenamąją patalpą“, – teigė O. Mackevičienė.

Kaip pasakojo agentūros savininkė, rusus su vidutinėmis pajamomis domina būstas už 60 – 100 tūkst. eurų, labiau pasiturintys nusiteikę mokėti už nekilnojamąjį turtą iki 500 tūkst. eurų.

Nekilnojamojo turto ekspertas Sigitas Giedraitis teigė, kad iš užsieniečių nekilnojamuoju turtu Lietuvoje domisi rytiniai kaimynai – daugiausiai rusai, taip pat nostalgiją tėvynei jaučiantys lietuvių emigrantai. Nekilnojamąjį turtą Lietuvoje jau ėmė pirkti ir arabai, vedantys lietuvaites. Jo nuomone, ateityje atsiras ir pirkėjų iš Azijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją