“Ar nūdienos globaliame pasaulyje toks nedidelis objektas kaip gyvenamasis namas gali atspindėti šalies architektūros tendencijas? Kodėl gi ne!” - skelbia parodos organizatoriai.

Parodos lankytojai turės progą susipažinti ne tik su šiuolaikinės lietuvių architektūros tendencijomis, bet ir su vidurinio sluoksnio Lietuvos šeimų buitimi, jų požiūriu į supančią aplinką bei estetines nuostatas.

“Žmogaus požiūris į nuosavo namo architektūrą parodo, kokiomis vertybėmis jis gyvena. Parodoje pateikiamų projektų pavyzdžiai patvirtina, kad regioninio ir tautinio identiteto paieškoms lietuviškoje architektūroje teikiama vis mažiau reikšmės, o architektų kuriami darbai daugiau ar mažiau atliepia pasaulines architektūros madas”, - teigia parodos kuratorius architektas Gintaras Balčytis.

Jo idėją surengti Gruzijos sostinėje šiuolaikinio Lietuvos gyvenamojo būsto parodą palaikė ir įgyvendinti padėjo Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius.

Paroda Tbilisyje veiks iki spalio 11 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją