Uostamiesčio arenos valdymo sutartį pasirašiusios konsorciumo įgaliotosios atstovės ir „Klaipėdos arenos“ direktorės Jolitos Krickės teigimu, planuojama, jog 6500 žiūrovų talpinantis Klaipėdos sporto ir kultūros renginių uostas duris atvers 2011 m. pavasarį.

„Pasirašę sutartį tikimės iškart pradėti visus numatytus darbus, kuriais sieksime šią areną paversti didžiausiu visos Vakarų Lietuvos laisvalaikio traukos centru, kuriame bus rengiami didžiausi ir reikšmingiausi sporto bei kultūros renginiai“, - sako ji.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovo Aloyzo Každailevičiaus teigimu, tikimasi, jog šios arenos dėka, kurioje vyks ne tik sporto, bet ir kultūriniai bei visuomeniniai renginiai, Klaipėda taps dar patrauklesnė ne tik renginių organizatoriams, bet ir turistams.

„Tikimės, jog arena pritrauks daugiau miesto svečių į pačius didžiausius renginius, kuriems šiuo metu tiesiog nėra tinkamos erdvės. Su šia arena Klaipėdos miestas taip pat bus pasirengęs svetingai priimti ir visus Europos krepšinio čempionato dalyvius bei svečius“, - sako jis.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius teigia, jog nepaisant pusantrų metų užsitęsusių teisminių ginčų dėl operatoriaus parinkimo, arena bus pastatyta ir 37-asis Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos joje vyks.

„Nors pradžioje buvo daug spekuliacijų ir nepagrįstų nuogąstavimų, tačiau dabar visiems skeptikams galiu dar kartą patvirtinti, kad arena bus pastatyta. Tikiu, kad didelę patirtį turintis rangovas miestui pastatys pačią geriausią areną Lietuvoje, nes Klaipėda to nusipelnė“, - neabejoja meras.

Klaipėdos sporto ir kultūros renginių uostą 2008 m. projektavo kauniečių bendrovė „Miestprojektas”,o jo statybomis nuo 2009 m. rūpinasi statybų bendrovė „Vėtrūna“.

Pasak „Klaipėdos arenos“ vadovės J. Krickės, numatyta, jog investicijos į Klaipėdos sporto ir kultūros renginių uostą sieks beveik 12 mln. litų.

Uostamiesčio arenos valdytojo „Klaipėdos arena“ valdybą sudaro valdybos pirmininkė Jolita Krickė ir valdybos nariai – Vitalijus Kuodis ir Paulius Baltrėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją