Kaip rašo „Lietuvos rytas", valstybės valdomas „Būsto paskolų draudimas” (BPD) nekilnojamojo turto pirkimo vajaus metu buvo itin geidžiamas tarp pirkėjų: neturi pakankamai pinigų paskolai – apsidrausk, ir ją suteiks bet kuris bankas. Net ir draudimo įmokai paskolins.

Dabar atėjo laikas skinti beatodairiško švaistymo vaisius. BPD klientai paprastai – patys rizikingiausi. Normalu, kad jie pirmieji ir tapo nemokūs.

„Viską, ką turime, išmokame bankams”, – įmonės padėtį paprastai įvertino jos vadovė Gitana Griškėnienė.

Užstatyto būsto vertė penktadaliu mažesnė nei įmonės prisiimti įsipareigojimai. O šie gali siekti jau 4 mlrd. litų.

„Nesitikime, kad šie ar ateinantys metai bendrovei bus pelningi, todėl neatmestina, jog šiuo laikotarpiu gali prireikti papildomų finansinių injekcijų. Bankroto scenarijus nebuvo ir nėra svarstomas”, – sakė ministerijos Finansų rinkų politikos departamento direktorė Eivilė Čipkutė.

Draudimo priežiūros komisija prieš savaitę įspėjo Vyriausybę, kad balandį perduoti milijonai tik padėjo stabilizuoti įmonės padėtį, grėsmė finansiniam stabilumui ateityje ir toliau išlieka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją