„Soho Lofts“ bus vystomas funkcionalistinės architektūros bruožų turinčiame „Vilniaus šlifavimo staklių“ gamyklos administracijos pastate. „Radio Lofts“ - pokario metais Naujamiestyje pastatytos elektrotechnikos gamykloje „ELFA“ .

Anot direktoriaus, „Concept Lofts“ vystomuose projektuose vidutinė vieno kvadratinio metro kaina lofte svyruos nuo 2500 iki 3500 litų.

Pasak „Concept Lofts“ vadovo ir vieno iš bendrovės steigėjo, tai bus pirmieji tikri loftų statiniai, su pilnai pakeistu visos gamyklos veidu, naujais inžinieriniais tinklais, išskirtiniu pagrindiniu statinio interjeru bei eksterjeru, priderintu prie kūrybinių, darbo ar gyvenamųjų loftų gyventojų reikmių.

„Vilnius yra unikalus miestas, kuriame yra puikios galimybės loftų kultūros plėtrai. Gamyklos mieste yra ne tik išskirtinėse vietose, bet ir dėl savo architektūrinių ypatumų, puikiai tinkamos įsirengti netradicines gyvenamąsias, darbo ar kūrybines erdves, kurios drąsiai gali konkuruoti su Niujorko ar Skandinavijos loftais“, - sako A. Voišnis.

Anot jo, „Concept Lofts“ užsiims visapusišku loftų statinių vystymu, o ne tik dalinių patalpų gamyklose pardavimu. Tai bus pagrindinis bendrovės išskirtinumas. Bendrovė veiklą vykdys kaip ir daugelis Skandinavijos, JAV loftų vystytojų, kuomet yra sutvarkoma visas industrinės architektūros pastatas, o ne tik dalis ir joje kompleksiškai įrengiami loftai, pritaikant gamyklą patogiam loftų naudojimui, sutvarkant inžinierinius tinklus, fasadą, bendro naudojamo erdves bei aplinką.

„Manau, kad Lietuvos miestų gyventojai jau yra pribrendę prie Londono ar Niujorko loftų kultūros lygmens ir pasirengę priimti tikrus loftų statinius, kur gyvenamosios ar kūrybinės patalpos yra įrengiamos tik pilnai sutvarkytose visos gamyklos patalpose, o ne dalyje jų, kaip iki šiol buvo Lietuvoje. Tokiems projektams Vilniuje yra itin dėkingas Naujamiesčio rajonas“, - sako A. Voišnis.

Pasak A. Voišnio, savo geografine padėtimi itin patrauklus Naujamiesčio rajonas iki šiol buvo nepagrįstai užmirštas.

„Naujamiestis yra ideali sostinės vieta. Iš čia atsiveria nenusakomi vaizdai į patį miestą Tai yra vienintelis Vilniaus rajonas turintis milžinišką potencialą ateityje pavirsti į modernų, kūrybišką miesto rajoną. Nė kiek neabejoju, kad vystydami projektus „Radio Lofts“ ir „Soho Lofts“, įkvėpsime deramos gyvybės visam rajonui. Naujamiesčio ateičiai loftų kultūra turės labai didelę įtaką , jis net gali tapti savotišku Vilniaus Rytų Berlynu“, - įsitikinęs A. Voišnis.

Pasak A. Voišnio, specializuotis loftų vystyme jį paskatino tai, jog loftai yra gerokai daugiau nei nekilnojamas turtas.

„Tai yra savotiškas gyvenimo būdas. Lofto negalima įvertinti pinigais ar kvadratiniais metrais. Vienintelis rodiklis, kuriuo jį galima matuoti – kubinis metras“, - sako „Concept Lofts“ vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją