„Pramoninėse patalpose įrengti butai turi tikrai nemažai pranašumų prieš standartinius. Ko gero, vienas iš esminių argumentų, nulemiančių apsisprendimą įsigyti tokį būstą, yra noras turėti išskirtinę gyvenamąją erdvę ir strategiškai patogią vietą mieste. „Loftams“ būdingas erdvumas ir didelis patalpų aukštis. Rekonstruojamose gamyklinėsė patalpose aukštis yra nuo 5,2 m, tad erdvę galima padalinti į du lygius arba įsirengti antresoles“- sakė nekilnojamojo turto bendrovės „REES“ vadovas Martynas Židonis.

Gamyklinis pastatas, kuriame jau kitą mėnesį prasidės statybų darbai statytas dar 1958 m. Pastatas pramoniniais tikslais nenaudojamas jau daugelį metų.

„Apsisprendimą gyventi „lofte“ šiuo metu nulemia ne tik ekonomiškumo, tačiau ir mados faktorius. Dalis jaunesnio amžiaus žmonių netgi prioritetą teiktų gyvenimui pramoninėse patalpose įrengtame nestandartiniame būste, o ne sovietmečiu statytame daugiabutyje. Kaip taisyklė, jaunimas visada nori gyventi miesto centre arba kuo arčiau jo. Pastato lokacijos vieta yra vienas iš svarbiausių kriterijų, nulemiančių apsisprendimą rekonstruoti pramonines patalpas į gyvenamąsias,“ - teigė M. Židonis, „REES“ nekilnojamojo turto bendrovės vadovas.

Dalinai įrengtų patalpų 1 kv. m kaina sieks apie 2 tūkst. litų. Visame pastate planuojama įrengti 20–25 „loftus“ ir administracines patalpas.