Prasidėjęs vasaros atostogų metas kol kas nekeičia Panevėžyje dar pavasarį įsivyravusių nekilnojamojo turto rinkos tendencijų. Štilio specialistai, kaip paprastai, laukia liepą ir rugpjūtį.
Bendrovės „Ober Haus nekilnojamasis turtas“ Panevėžio biuro vadovo Vilhelmanto Sereikos teigimu, birželio mėnuo pagal nekilnojamojo turto pardavimo ir pirkimo sandorių skaičių Aukštaitijos sostinėje beveik nesiskiria nuo balandžio ar gegužės.

„Rinka, kaip paprastai, veikiausiai sulėtės liepą ir rugpjūtį“, – prognozavo dienraščio pašnekovas.
Pasak V. Sereikos, perkantieji gyvenamuosius būstus šiuo metu dažniausiai pageidauja 2–3 kambarių butų, esančių I–IV aukštuose. Vieni pirkėjai renkasi įrengtus brangesnius, kiti – neremontuotus pigesnius.

Panevėžyje dviejų kambarių butą, nelygu vieta ir būklė, birželį galima nusipirkti už 70–90 tūkstančių litų, didesni kainuoja nuo 110 iki 150 tūkstančių litų.

Vieno kambario butai dabar didelės paklausos neturi.

V. Sereikos teigimu, komercinės patalpos šiuo metu dažniausiai nuomojamos, įsigyti norima nebent skirtas sandėliuoti.

Priklausomai nuo to, kurioje miesto dalyje ir pastato aukšte yra komercinės patalpos, jų savininkai iš nuomininkų prašo nuo 10 iki 30 litų už kvadratinį metrą.

Paklaustas apie situaciją gyvenamųjų būstų nuomos rinkoje, V. Sereika teigė, jog paklausa yra, tačiau pasiūla gana ribota. „Panevėžyje išsinuomoti butą dabar kainuoja nuo 200 litų“, – tvirtino specialistas.

V. Sereikos duomenimis, statybų sektoriuje vyrauja individualių gyvenamųjų namų statyba. „Butų ir biurų statybos dar tik planuojamos, tačiau tikėtina, kad kitąmet gali ir prasidėti“, – manė nekilnojamojo turto ekspertas.

Pašnekovo žiniomis, pastaruoju metu atskiri visiškai nauji biurai paklausos neturi, todėl dažniausiai juos planuojama rengti pirmuose naujai statomų gyvenamųjų namų aukštuose.

Į klausimą, ar nekilnojamojo turto rinka dar neišsivadavo iš ekonominės krizės gniaužtų, V. Sereika atsakė neigimai: tai esą rodo ir kritusios kainos, ir sumažėjęs sudaromų sandorių skaičius.