Maždaug prieš dešimtmetį nustatyta, kad didelis bendrabutis L.Sapiegos gatvėje griūva – jo pamatus plauna požeminiai vandenys. Buvo iškeldinti visi gyventojai.

Naujieji pastato šeimininkai, iš Valstybės turto fondo jį įsigiję už maždaug 3,5 milijono litų, tvirtina, kad atlikus ekspertizę paaiškėjo, jog statinys nėra avarinės būklės, o tvirtinti pamatų net nėra būtinybės.

Vilniaus savivaldybės miesto rytinės teritorijos poskyrio vyriausiajam specialistui Gintarui Kuodžiui tokie verslininkų žodžiai kelia abejonių – pastatas nei iš šio, nei iš to negalėjo tapti nepavojingas. Valdininkui įtarimą kelia ir tai, kad verslininkai savivaldybei nėra pateikę jokių statybos prašymų ir nėra gavę leidimų.

Tuo tarpu įmonės „Sapiegos namai“ projektų vadovas Andrejus Safonovas teigė, kad daugiabučio projektas bus tvirtinamas vėliau ir tik po to statybininkai ims šiltinti fasadą, keisti komunikacijas.

Visą pastato rekonstrukciją verslininkai yra numatę pabaigti iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją