Todėl visuomenei iki šiol nebuvo parodytas nė vienas projektas, apie kurį vyniotųsi diskusijos. 2011 m. kaip realią gyventojų turto apmokestinimo pradžią ne kartą minėjo ir premjeras Andrius Kubilius, ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

"Nacionaliniame susitarime kartu su socialiniais partneriais sutarta parengti nekilnojamojo turto mokesčio bazės išplėtimo gaires, kad bazė galėtų būti plečiama nuo 2011-ųjų metų. Finansų ministerija yra pasirengusi pateikti pasiūlymus diskusijai", - sako finansų ministrė.

Kokia bus diskusijų baigtis, ministrė neprognozuoja, nes vien jos ir A. Kubiliaus noro nepakanka, kad gyventojų turtas būtų apmokestintas.

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) mano, kad nėra ko žvalgytis į kitas pasaulio valstybes, kuriose šis mokestis veikia, nes ir tose šalyse šiandien jis lygiai toks pat netinkamas ir taikomas tik todėl, kad valstybės neturėjo galimybės pradėti kurti mokesčių sistemos nuo švaraus popieriaus lapo.

"Tiems, kas turi tokią galimybę, t. y. mums, atkartoti mokesčių istorijos kelelius būtų didelė klaida. NTM - tai mokestis iš praeities. Rūpesčių turi kitos šalys, nes niekaip negali išvalyti iš savosios mokesčių sistemos atgyvenų. O mes, užuot išnaudoję savo pranašumą, ieškome panašumų", - mano Rūta Vainienė, LLRI prezidentė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją