„Panevėžį drąsiai galima vadinti vienu iš miestų lyderių, kuriame įsteigtos daugiabučių bendruomenės efektyviai ėmėsi namų atnaujinimo darbų“, – po miesto vadovų surengtos ekskursijos teigė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

Mieste prie Nevėžio įgyvendinant modernizavimo projektus apšiltinta 50 namų, darbai vyksta toliau – artimiausiu metu bus pradėti šiltinti dar 17 namų. Pasak ekspertų, po apšiltinimo vidutinės energijos sąnaudos sumažėja apie 50 procentų.

Iš viso Panevėžio mieste yra 811 daugiabučių namų, iš jų 674 namai (apie 83 proc.) yra valdomi pačių savininkų įsteigus bendrijas.

Kaip žinoma, siekdama paspartinti daugiabučių atnaujinimo procesą, Vyriausybė parengė naują daugiabučių namų renovacijos finansavimo modelį. Jame numatyta lėšų daugiabučių atnaujinimui pritraukti iš įvairių šaltinių, visų pirma Europos Sąjungos, Europos investicijų banko (EIB), o taip pat valstybės ir pačių gyventojų. Galimybes pasinaudoti ES lėšomis daugiabučiams atnaujinti suteikia ES iniciatyva JESSICA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją