„Prekybos centrai „Banginis“ išsiskiria iš kitų, nes yra orientuoti į prekybą namų įrangos ir buities prekėmis. Didžiausią plotą juose užima „Senukų” prekybos tinklo parduotuvės bei maisto prekių prekybinių tinklų operatoriai. Taip pat čia veikia parduotuvės, prekiaujančios baldais, namų apyvokos, gyvūnų priežiūros ir kitomis prekėmis. Prekybos centrai „Banginis“ jau sėkmingai veikia Vilniuje ir Klaipėdoje“, – sakė „Banginį“ valdančios bendrovės „BalticRED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Kauno „Banginis“ įsikurs rytinėje miesto dalyje, Pramonės pr. ir Draugystės gatvių sankryžoje.

Didžiausią prekybos plotą Kauno „Banginyje“ užims jau dabar minėtoje vietoje veikianti statybos, remonto ir buities prekių tinklo parduotuvė „Senukai“. Šalia „Senukų“ statomas „Prisma“ didcentris bei kitos mažesnės parduotuvės sudarys naująjį prekybos parką.

Tai bus pirmasis „Prisma“ didcentris Kaune ir antrasis visoje Lietuvoje. Kol kas vienintelis „Prisma“ didcentris šiuo metu yra įsikūręs Vilniuje. Numatytas Kauno didcentrio „Prisma“ plotas – daugiau nei 11 tūkst. kvadratinių metrų.

„Prekybos centrų „Banginis“ tinklas kuriamas visų pirma atsižvelgiant į pirkėjų patogumą – negaišdami daug laiko čia gali apsipirkti žmonės, ieškantys tam tikro prekių asortimento savo buičiai bei vertinantys patogų susisiekimą, erdvią automobilių stovėjimo aikštelę,“ - kalbėjo R. Vyšniauskienė.

Į naujojo prekybos parko statybą planuojama investuoti 30 mln. litų, statybos užsakovas – UAB „SSPC Pramonė”. Generalinis rangovas AB „YIT Kausta” įsipareigojo atlikti 13 tūkst kv.m. bendrojo ploto prekybos centro pastato bei 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelės statybos darbus.

Statybos bus vykdomos dviem etapais: pirmuoju etapu bus statomas didcentris „Prisma“ bei kitų jame įsikursiančių mažesnių parduotuvių patalpos, taip pat planuojama rekonstruoti Pramonės pr. ir Draugystės g. šviesoforinę sankryžą, platinti šių gatvių atkarpas, įrengti šaligatvius ir apželdinti aplinką.

Antruoju etapu planuojama suformuoti prekybos parką, sujungiant pastatą su jau veikiančią parduotuve „Senukai” ir rekonstruojant bendrą teritorijos infrastruktūrą. Šiuo metu prasidėjo parengimo ir griovimo darbai, planuojama statybų pradžia – gegužės mėnuo. Pirmuosius pirkėjus Kauno „Banginis“ planuoja pakviesti šių metų gruodį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją