Pašnekovas pasakoja neįtaręs piktų kėslų, kai gerai įrengtą trijų kambarių butą panoro išsinuomoti moteris su trimis mažamečiais vaikais. „Nuomotoja pateikė tvarkingą Skirmantės G. pasą, noriai pasirašė nuomos sutartį, suderėjo kainą. Teigė, kad vyras - tolimųjų reisų vairuotojas, tad namie bus retai, užtat ji laiku mokės mokesčius, nes šis uždirba pakankamai. Iš moters kalbų supratau, kad ji nėra vietinė, atvykusi iš kito miesto. Man nuostabą kėlė tik tai, kad visas jos atsivežtas turtas tilpo į vieną rankinę“, - prisimena Š.P.

Jis teigė nekontroliavęs nuomininkės gyvenimo. Sutartu laiku nuvyko pasiimti mokesčio ir liko priblokštas: nuomininkų neberado, butas panėšėjo į landynę, Skirmantė neatsiliepė telefonu.

„Aš tokį apdergtą tualetą, kokį radau savo bute, esu matęs tik sovietmečiu magistralių pakelėse. Sofos gobelenas keliose vietose buvo išdegintas karštu lygintuvu, kiti baldai neaišku kam perstumdyti. Pasigedau taburečių ir raktų, teko pakeisti spynos šerdelę. Per mėnesį nuomininkė suvartojo aštuonis kubinius metrus karšto vandens, už pusšimtį litų išdegino dujų, už tiek pat sunaudojo elektros energijos. Liko nesumokėta ir 350 litų už šildymą“, - nuostolius vardija buto savininkas.

Alytiškio manymu, iš jo buto slapčiomis išėjusi Skirmantė G. su savo atžalomis ieškos kito būsto. Siūlančiųjų laisvų butų Alytuje yra nemažai.