Netoli Viktorijos stoties esančioje Belgravia gatvėje, kurioje gyveno buvusi ministrė pirmininkė Margaret Thatcher ir Rusijos milijardierius Romanas Abramovičius, stovinčių namų vertė per praėjusius metus išaugo 4,8 proc. iki vidutiniškai 6,6 mln. svarų sterlingų (25,2 mln. Lt), skelbiama „Mouseprice“ pranešime.

„Tai akivaizdžiai labai elegantiškas namų kvartalas ir tai yra būtent tai, ko ieško užsieniečiai, kai atvyksta į Londoną, - teigė Richardas Barberis, šioje vietoje nekilnojamų turtu prekiaujančios bendrovės „WA Ellis“ nekilnojamojo turto agentas. - Visuomet yra paklausa tokios rūšies nekilnojamam turtui. Jis daugybę kartų pralenkia kitas šalies vietas“.

Neseniai namas Česterio namų kvartale, kuriame anksčiau gyveno ir knygos „Frankenšteinas“ autorė Mary Shelley, buvo parduotas už 7 mln. svarų sterlingų (26,7 mln. Lt), teigiama „Mouserprice“ pranešime. Nepaisant to, kad šis kvartalas anksčiau nepakliūdavo į sudaromą sąrašą, 2008 m. brangūs sandoriai, susiję su nekilnojamuoju turtu šioje gatvėje, įskaitant beveik 20 mln. svarų sterlingų (76 mln. Lt) įvertinto namo pardavimą, padėjo praėjusiais metais šiam kvartalui patekti į pirmąją sąrašo vietą.

„Praėjusiais metais Česterio namų kvartale ir toliau buvo labai aukštos pardavimo kainos“, - pranešama „Mouseprice“, kuri priklauso bendrovei, skaičiuojančiai Didžiosios Britanijos žemės registro namų kanų indeksą, pranešime.

Iš 20 brangiausių gatvių šalyje, 12 yra Londono Kensingtono ir Čelsio rajonuose. „Kensingtonas ir Čelsis išlieka stipriu favoritu tarp turtingųjų“, - teigiama pranešime. Šiaurinėje Londono dalyje esantis Barnet rajonas užima antrą vietą pagal daugiausiai į sąrašą patekusių brangių gatvių. Į turtingiausiųjų gatvių sąrašą pateko penkios šio rajono gatvės.

Nekilnojamojo turto brokeris „Knight Frank” teigia, kad Londono prabangių namų kainos vis dar yra 10 proc. mažesnės nei buvo aukščiausiame taške.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją