Kauno miesto savivaldybė, įsipareigojusi remti naujai kuriamas daugiabučių namų savininkų bendrijas, atsitraukia - šiuo metu patvirtintame biudžeto projekte tam lėšų numatyta nepakankamai.

Kauno miesto valdžia, anksčiau skirdavusi kelis šimtus tūkstančių litų bendrijoms, šių metų biudžeto projekte naujai įsikuriančioms daugiabučių bendrijoms paremti šiemet buvo numačiusi skirti 0 litų. Tačiau ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje pagaliau nutarta tokiai paramai kauniečiams skirti vos 50 tūkst. litų. Tiesa, išlaidas pernai jau patyrusias bendrijas šie pinigai pasieks tik šių metų pabaigoje.

Skatinti gyventojus kurti bendrijas, patiems rūpintis savo būstu, imtis renovacijos ir atsisakyti brangių samdomų administratorių paslaugų nusprendė dar ankstesnės kadencijos Kauno taryba. Daugiabučių namų savininkų bendrijoms pažadėta ne tik kompensuoti įsikūrimo išlaidas, bet ir finansuoti dalį pastatų remonto, jų atnaujinimo darbų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją