Šis modernus dviejų aukštų namas vienoje Vilniaus sodininkų bendrijoje išoriškai niekuo nesiskiria nuo kitų naujakurių namų. Jei ne apskritas, šiaudų pripildytas langelis namo fasade, net neįtartum, kad namo sienos – šiaudinės. Langelį su šieno fragmentu šeimininkas specialiai paliko, kad būtų matoma neįprasta sienos konstrukcija.

Bet savo namo dizaineris nei ekologišku, nei šiaudiniu nevadina. Šiaudinės yra tik šio namo sienos, iš lauko, beje, didžioji dalis jų apkaltos medinėmis dailylentėmis. Stogas dengtas bituminių čerpių danga, medinės perdangos šiltintos ekovata.

Anot jo, šiaudai - palyginti pigi, natūrali ir šilta medžiaga, namuose kurianti ypatingą mikroklimatą.

„Dažnai manęs klausia, ar aplinkiniai nelaiko manęs keistuoliu, nes sienas mūriju ne iš plytų ar blokelių, o statau iš presuotų šiaudų ir tinkuoju moliu. Bet man keistuoliai yra tie, kurie dirba, gyvena stikliniuose pastatuose ar namuose, prikimštuose gipskartonio, įvairių sintetinių medžiagų“, – sakė Ž.Stankevičius.

150 kvadratinių metrų namą dizaineriui ūkišku būdu pavyko pasistatyti už 250 tūkstančių litų. Už šiaudų briketus visam namui dizaineris sumokėjo apie 1,5 tūkstančio litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją