„Šią žiemą sniego iškrito daugiausiai per pastaruosius penkiolika metų. Buvo daug kalbėta apie to nulemtas automobilių avarijas, tačiau būsto saugumui sniego keliama grėsmė dažnai pamirštama. Lietus dar pablogins situaciją, kadangi sudrėkęs sniegas sunkėja. Senos ar lengvesnės pastatų konstrukcijos gali jo svorio neišlaikyti ir įlūžti ar visai sugriūti. Nuo stogų nenukastas sniegas gali lemti ir tragediją, jei po lūženomis atsidurtų žmogus“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Pasak eksperto, pasitaiko ir nemažai atvejų, kai sugriūna šalia gyventojų namų esančios pastogės ar garažai ir apgadindami ten stovėję automobiliai.

Panaši situacija buvo 2004 m. sausio-vasario mėnesiais, kai „Lietuvos draudimas“ gavo 119 pranešimų apie dėl sniego įlūžusius stogus, o gyventojų turtui padaryta bendra žala siekė 250 tūkst. litų. Tarp nukentėjusių daugiausia buvo savo namų ar ūkinių pastatų stogų nenuvalę gyventojai, tačiau tokių nuostolių patyrė ir kelios bendrovės.

"Raginame gyventojus atkreipti dėmesį į jų turtui ir šeimų sveikatai sniego keliamą pavojų ir užkirsti kelią nelaimėms – čiupti kastuvus ir nuvalyti savo gyvenamųjų ir ūkinių pastatų stogus", – ragino G. Matiukas.

2009 m. „Lietuvos draudimas“ iš viso atlygino pastatų ir turto draudimo žalų už 32,5 mln. litų.

„Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją