„Brangiausiai buvo pasiūlyta nupirkti žemės sklypą, o pigiausiai – patalpas. Kol kas negaliu sakyti daugiau detalių, kol pasiūlytas NT nėra galutinai nupirktas. Visiems objektams atsirado pirkėjai, šiandien buvo paskelbti dalyviai, pasiūlę didžiausias kainas. Dabar jie turėtų pasirašyti aukciono protokolus, jeigu jie tai padarys ir atsiskaitys, sakysime, kad aukcionas įvyko“, – sakė N. Juodelis.

Iš viso aukcione siūlyta pirkti aštuonis NT objektus: komercinės paskirties žemės sklypus, sandėliavimo, prekybinės patalpas.

Kol kas nežinoma, kada galėtų įvykti kitas viešas NT aukcionas.

Aukciono vykdymą stebėjo audito kompanija „PricewaterhouseCoopers“.

DELFI primena, kad Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai, neaudituotais duomenimis, 2009 m. patyrė 2,95 mlrd. Lt nuostolių, tuo tarpu 2008 m. bankų uždarbis buvo 0,87 mlrd. Lt.

Tuo tarpu 19,38 proc. visų išduotų paskolų buvo neveiksnios – nuvertėjusios arba vėluojamos grąžinti. 2008 m. tokios paskolos sudarė 4,55 proc. portfelio.

Lietuvos banko duomenimis, per praėjusius metus nuvertėjusių paskolų bankuose padaugėjo nuo 3,41 proc. iki 16,0 proc., pradelstų daugiau nei 60 dienų – nuo 1,14 proc. iki 3,38 proc.
Daugiausiai problemų bankams kilo dėl verslo paskolų – bankrutavusių ar restruktūrizuojamų įmonių įsipareigojimai bankams metų pabaigoje sudarė apie 2 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją