„Išnuomojamas puikiai įrengtas šiuolaikiškas jaukus dviejų kambarių butas pačiame Vilniaus centre valandai, parai. Butą galite nuomotis jau dabar!“ - internete galima aptikti nemažai tokio pobūdžio skelbimų.

„Trumpalaikė nuoma. 2 kambarių butas su jacuzzi Vilniaus centre. Gražus, suremontuotas, šiuolaikiškas, tvarkingas, jaukus ir nuostabus. Nauji baldai ir buitinė technika, kabelinė televizija, elektrinis židinys, uždaras kiemas, vieta mašinai. Valandai, parai, savaitei, mėnesiui, gimtadieniams, vakarėliams. Nuomojamas daugiausia 4 žmonėms. Firmoms galime išrašyti sąskaitas faktūras“, - skelbiama NT portale aruodas.lt.

2 minėtame bute praleistos valandos atsieis 80 Lt, 3 val. – 100 Lt, 4 val. - 120 Lt. Buto kaina mėnesiui kainuotų 3500 Lt. „Visokių pasitaiko. Žmonės ateina ir parai, ir 2, ir 3 valandoms. Kiek kam laiko reikia“, - DELFI sakė buto savininkė Marina.

Ką išnuomotame bute klientas darys, Marina teigė nesidominti. „Jeigu žmonėms reikia, tu neateisi, nežiūrėsi ir neklausinėsi, ką jie darys. Visko būna – ir incidentų, ir policijos, ir ko tik nori – mergaičių, prostitučių, ir kas apvagia. Negalvokit, kad čia lengva – ir patentą reikia išsiimti, ne taip, kad ką noriu, tą darau“, - kalbėjo savininkė.

Nauja kategorija – klientų patogumui

Didžiausiame Lietuvoje NT portale aruodas.lt neseniai atsirado nauja skelbimų kategorija „Trumpalaikė nuoma“. Čia galima skelbti arba ieškoti trumpalaikės nuomos - valandai, parai ir panašiai - pasiūlymų.

„Nesakyčiau, kad vartotojams anksčiau buvo neaktuali ši paslauga – ypač didžiuosiuose arba kurortiniuose miestuose aktuali trumpalaikės nuomos paslauga, tik aruodas.lt neturėjo tokios rubrikos“, - aiškina bendrovės „Diginet LT”, valdančios aruodas.lt, direktoriaus pavaduotoja Viktorija Steponavičiūtė.

Pasak V. Steponavičiūtės, anksčiau vartotojai, turėdavę išnuomojamą butą ar kambarį parai, dienai, savaitei, skelbimus dėjo prie butų nuomos. Taip vartotojas, atėjęs ieškoti skelbimo, trumpalaikės nuomos pasiūlymus rasdavo prie nuomos ilgesniam laikui pasiūlymui. Dėl to, sako pašnekovė, ir sukurta nauja kategorija.

Tampa prieglobsčiu prostitutėms

„Jeigu nuomojote butą parai, valandai, dar nereiškia kad inicijuojate vertimąsi prostitucija. Prostitutės pačios ieško tokių butų ir juos nuomoja“, - teigė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus laikinai einantis viršininko pareigas Vladimiras Jankoitas.

Policija netikrina butų nuomos skelbimų, tačiau pro pareigūnų akis neprasprūsta skelbimai laikraščiuose, kur reklamuojamos prostitucijos paslaugos. Dažnai skelbimą apie aistros masažus ar visų norų išpildymą įdedanti mergina susitikimui su klientu išsinuomoja butą.

„Buto savininkas gali ir nežinoti, kad jo bute buvo kažkas sulaikytas“, - sakė policijos atstovas.

Tačiau tokie atvejai, teigia V. Jankoitas, nėra paplitę masiškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)