Vos užmetę akį į parduoti planuojamų statinių sąrašą, apstulbo ne tik opozicinių, bet ir valdančiosios daugumos partijų atstovai.

Anot opozicijos, į parduodamų objektų sąrašą įtrauktos dvi miesto bibliotekos. Viena jų – Polocko gatvės 12 name, kita – Žirmūnų gatvėje. Greta įrašyti ir sporto bei kultūros centrai. Pavyzdžiui, ketinama atsikratyti J.Basanavičiaus gatvėje veikiančių kūrybinių dirbtuvių. Esą patalpos dabar laikomos tarsi svečių namai, kurie savivaldybei – per didelė prabanga. Parduoti siūloma M.K.Čiurlionio gatvėje 5 esančias krepšinio mokyklos patalpas, kurios šiandien esą stovi tuščios.

Nereikalingi Darželio bei S.Stanevičiaus gatvėse esantys sporto klubai, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje veikiantys Naujininkų bendruomenės kultūros namai. Šis centras, kuriame šiandien vakarones rengia pagyvenę žmonės, bus perkeliamas į netoli esantį kitą savivaldybės pastatą.

Parduoti ketinama santechnikos įranga ir jų remontu besirūpinančią bendrovę "Avarija", už lietaus ir nuotekų tinklus, gatvių tvarkymą ir sanitarines paslaugas atsakingą "Grindą", Vilniaus gatvių apšvietimo tinklus. Greta įrašytos ir "Pylimo pirtis", periodinių leidinių, knygų ir žurnalų leidyba bei spausdinimu besiverčianti bendrovė "Nasza gazeta".

Be įvairiausių administracinių ir ūkinių patalpų, viename sąraše atsidūrė Palangoje esantys mūriniai poilsio namai, kuriais iki šiol naudojasi savivaldybės darbuotojų profesinės sąjungos nariai. Taip pat ketinama parduoti pačiame Vilniaus senamiestyje, visai greta Katedros, esančias klubo patalpas, Aušros Vartų, Pergalės, Sėlių gatvėse ir Gedimino prospekte įsikūrusius knygynus.

"Šitokių sprendimų priėmimas kertasi su vietos savivaldos įstatymu, kur aiškiai pasakyta, kad mes turime per savo įmones teikti paslaugas miestiečiams. Mano nuomone, privatizaciją vertėtų pradėti nuo viešųjų įstaigų, kurių yra daugiau nei 200. Jos užima patalpas ir čiulpia pinigus iš miesto biudžeto. Šitas sąrašas, mano supratimu, yra ir įstatymo pažeidimas, ir administracinė savivalė, kuriai kategoriškai prieštarauju. Manau, kad dėl atskirų parduoti planuojamų objektų pirmiausia būtina pasitarti su visuomene", – siūlė opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys G.Rudžionis.

"Vakar buvau Mėnulyje, poryt esu susiruošęs į Marsą. Jeigu kas, dar galiu pasiimti ir gerbiamą Gediminą. Kuo aš čia dabar dėtas? Turėjote dvejus metus, reikėjo dirbti ir daryti. Dabar ačiū už visus pamokymus", – į kritiką reagavo meras Vilius Navickas.

"Pabrėžiu, kad mes šnekame tik apie diskusiją. Sąrašas dar bus svarstomas koalicijoje, frakcijose, komitetuose, taryboje. Tai – tik proceso pradžia. Yra sąraše tokių objektų, dėl kurių kyla klausimų, yra tokių, dėl kurių nekyla. Diskutuodami su specialistais, rengdami galimybių studijas rasime geriausius variantus. Tikrai nešokame nuo dangoraižio žemyn galva ir šiandien nepriimame sprendimų", – kolegijos narius tikino meras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją