Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai perduotame sklype bus nutiesta geležinkelio atkarpa, rekonstruota Nemuno gatvė ir įrengtas privažiuojamasis kelias į terminalo teritoriją. Kuriama infrastruktūra leis patogiau aptarnauti terminalą, nukreips sunkųjį transportą nuo miesto.

Keleivių ir krovinių terminalas Klaipėdos uoste bus pastatytas šalia antrosios Smiltynės perkėlos, teritorijoje tarp Minijos, Varnėnų ir Nemuno gatvių bei Baltijos prospekto tęsinio. Statybas, kurių vertė gali siekti apie 500 mln. litų, numatoma finansuoti Europos Sąjungos sanglaudos fondo, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, valstybės ir privačiomis lėšomis.

Kaip skelbia Susiekimo ministerija, jūrų uoste pastačius šiuolaikišką keleivių ir krovinių terminalą, bus galima aptarnauti daugiau laivų, transporto priemonių, keleivių. Bus sukurtos geresnės sąlygos verslui, pagerės keleivių aptarnavimas. Klaipėdos uostas modernizuojamas kaip neatskiriama IXB tarptautinio transporto koridoriaus sudedamoji dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją