Savivaldybės skola arenos statytojams šiuo metu sudaro apie 6 milijonus litų. Pasiskolinus beveik 470 tūkstančių litų dar 5,5 mln. savivaldybė pridėtų iš pernai vasarą investiciniams projektams finansuoti paimtos 17,5 mln. litų paskolos likučio.

Praėjusių metų lapkritį švenčiant "Cido" arenos įkurtuves, savivaldybė Panevėžio statybos trestui dar buvo nesumokėjusi 7,8 mln. litų. Panevėžiečiai Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Petras Luomanas ir Julius Dautartas įtikino parlamentarus miesto skolai arenos statytojams sumažinti 2009-ųjų valstybės biudžete skirti 1,8 mln.litų.

Kolegijos narys vicemeras Ramūnas Vyžintas "Panevėžio balsui" sakė, jog padėti sumokėti likusius 6 mln. litų savivaldybė prašė Finansų bei Ūkio ministerijų, jis pats vyko į Seimą ir apie tai kalbėjosi su Finansų ir ekonomikos komiteto vadovais. "Deja, iš visur sulaukėme neigiamų atsakymų. Atsiųstuose raštuose visos institucijos akcentavo sunkmetį ir siūlė pinigų ieškotis iš savo finansinių išteklių", - teigė mero pavaduotojas.

ELTA primena, kad milijoninę valstybės paramą Panevėžiui dosniai žadėjo dėl nutylėtos krizės ekonomikos ekspertų iki šiol kritikuojama buvusi Vyriausybė, netgi tikino skolą padengsianti formuojant 2009-ųjų biudžetą.

"Visada girdėjome pažadus ieškoti pinigų. Juk areną statėme ne Panevėžiui. Joje bus atstovaujama Lietuvai 2011 m. Europos krepšinio čempionate. Vyriausybė turėtų tą įvertinti", - sakė administracijos direktorius Stasys Karčinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją