Net septynerius metus derintas Santariškių klinikų akušerijos ir chirurgijos korpuso projektas, regis, pajudėjo iš mirties taško. Tačiau vienus nuogąstavimus pakeitė kiti. Anksčiau statybas stabdė didelė jų kaina, o dabar susirūpinta, kodėl norima statyti taip pigiai, rašo „Lietuvos rytas”.

Praėjusią savaitę buvo atplėšti Turto banko skelbto konkurso statyti ligoninės korpusą dalyvių vokai su pasiūlymais. Atrodo, kad pasiūlymai turėtų džiuginti užsakovus. Penkių aukštų, 27 tūkstančių kvadratinių metrų ploto ligoninės korpusą pigiausiai žadama pastatyti už 53 milijonus litų.

Tai – mažiau nei 2000 litų už kvadratinį metrą. Tačiau maža kaina ir kelia daugiausia nerimo. Turto banko specialistai tikėjosi, kad projektas kainuos dukart brangiau – 108 milijonus litų.

Šiame konkurse net penkios bendrovės pasiūlė panašias žemas kainas. Tarp jų – tokie žinomi vardai kaip „Mitnija“, „Merko statyba“, „YIT Kausta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją