Savivaldybės administracijos direktorių Stasį Karčinską bendrovės „Panevėžio energija“ pardavimų tarnybos viršininkas Arvydas Kriaučiūnas informavo, jog socialinio būsto nuomininkai bendrovei už suteiktas paslaugas skolingi beveik 1,1 milijono litų.

„Problemų turime išieškodami skolas – kadangi šie vartotojai neturi turto ir pajamų, teismai jiems negali įteikti procesinių dokumentų, nes neranda gyvenamojoje vietoje. Dar vienas galvos skausmas – nuomininkai neleidžia mūsų specialistams įrengti individualių apskaitos prietaisų. Skolos bent jau nedidėtų, jei žmonės susitvarkytų dokumentus šildymo ir karšto vandens kompensacijoms gauti. Dauguma nuomininkų nepasirūpina net ir tuo“, – akcentavo A.Kriaučiūnas.

Elektros energijos tiekėjams socialinio būsto gavėjai skolingi dar apie 9 tūkstančius litų, o būstą administruojančioms bendrovėms – beveik 240 tūkstančių litų. „Turime gyventojų, už paslaugas nemokančių net 15 metų“, – sakė akcinės bendrovės Panevėžio butų ūkio direktorius Gintaras Ruzgys.

„Žinome, kad yra panevėžiečių, išvykusių gyventi į užsienį bei butus patikėjusių kitiems gyventojams. Yra ir daugiavaikių šeimų, likusių gyventi keliuose kambariuose, nors jų vaikai jau užaugę ir gyvena atskirai“, – informavo Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnioji specialistė Rasa Rimšienė.

„Šios problemos turi būti sprendžiamos nedelsiant, – pabrėžė S.Karčinskas. – Savivaldybė peržiūrės sutartis su socialinio būsto nuomininkais, aiškinsis, ar visuose butuose gyvena tie žmonės, kam jie buvo skirti. Su naujaisiais nuomininkais bus pasirašomos terminuotos trejų metų sutartys, numatomas griežtesnis pajamų ir turto tikrinimas. Taip pat bus svarstomos galimybės piktybiškus skolininkus iškeldinti į prastesnį būstą. Kad nedidėtų skolos paslaugų tiekėjams, su pastaraisiais daugiau bendradarbiausime, informuodami juos apie planuojamus įkeldinti ar iškeldinti žmones.“