Trisdešimt dvejų metų Edvinas Malevskis nekilnojamojo turto srityje dirba dešimt metų, aštuonerius metus – nekilnojamojo turto bendrovėje „Ober-Haus“ ir daugiau negu penkerius metus dirbo šios nekilnojamojo turto bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotoju.

„Litectus“ bendrovės paskirtis bus užtikrinti banko įsigyto ir disponuojamo nekilnojamojo turto, kuris atitektų kaip kredito grąžinimą užtikrinęs užstatas, valdymą, plėtojimą ir realizavimą. Kaip buvo skelbta anksčiau, bendrovė steigiama remiantis ilgamete tarptautinės SEB grupės patirtimi ir panašia praktika, taikyta prieš porą dešimtmečių Švedijoje vykusios ekonomikos recesijos metu. Tokias nekilnojamojo turto valdymo bendroves SEB grupė taip pat steigia Latvijoje ir Estijoje.

Planuojama, kad įmonė bus pasirengusi įsigyti kredito grąžinimą užtikrinantį užstatą bankui iš nekilnojamojo turto valdymo bendrovių, jeigu joms iškiltų sunkumų vykdyti savo finansinius įsipareigojimus bankui. Tokiu būdu siekiama prisidėti prie pastangų iš dalies sušvelninti kilusią įtampą šalies nekilnojamo turto rinkoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją