Kai kurios nekilnojamojo turto agentūros jau ėmė taikyti panašias nuolaidas. Nuo rugsėjo 1 d. Rusijos rinkos vidutiniškai atpigo 54 proc., o nekilnojamojo turto kainos sumažėjo vos 2 proc., teigiama ataskaitoje.

Investicijų banko apskaičiavimu, 40 proc. būstų paskutinius dvejus metus buvo perkama siekiant investuoti, todėl galima tikėtis, jog rinka pasivys RTS indeksą. Vien nuo rugsėjo 1 d. jo nuostoliai siekė 58 proc.

„Pirkėjai, norintys investuoti, vargu ar grįš į rinką artimiausius 5–7 metus“, – mano Dmitrijus Šmeliovas, kompanijos „Snegiri“ komercijos direktorius. Jo nuomone, iki 2009 m. pabaigos kainos nukris 15–20 proc.

Anksčiau Rusijos bankas „Sberbank“ paskelbė prognozę, kad iki 2009 m. pabaigos būsto Maskvoje kainos doleriais nukris 47-60 proc. pirminėje rinkoje ir 37-51 proc. – antrinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją