J.Miltinio dramos teatre vyksta pastato renovavimo darbai. Iki šiol, 1967 metais statytame teatre, tokios apimties kapitalinis remontas nebuvo atliekamas. Baigus pastato renovaciją, žiūrovams nereikės salėje tirtėti nuo šalčio, mat kartais per didžiuosius šalčius salė įšildavo vos iki 14 laipsnių. Žiūrovų salės sienų viduje įmontuoti radiatoriai ją menkai įšildydavo. Remonto darbus atliekanti kauniečių firmą pastato renovaciją ketina baigti iki gruodžio 10 dienos.

Tyrimai padėjo gauti pinigų

Teatro vadovo pavaduotojas Vaidotas Rutkauskas pasakojo, kad turi Higienos centro atliktų tyrimų parodymus, jog 2004 metų žiemą, kada šalčiai buvo nemaži, didžiojoje fojė oro temperatūra siekė vos 11 laipsnių, o žiūrovų salėje – truputį virš 13.

„Tokie daviniai padėjo šiais metais iš Kultūros ministerijos gauti 1,2 milijono litų. Už šias lėšas keičiamas stogas, akmens vata iš išorės šiltinamas bokštas, kuriame yra dekoracijos. Be to, tvarkoma ventiliacinė sistema.

Ją baigus įrengti į teatro sceną ir žiūrovų salę bus pučiamas šiltas oras. Tuomet salėje bus iki 22 laipsnių šilumos ir žiūrovai žiūrėdami spektaklius nešals“, – kalbėjo apie atliekamus renovacijos darbus teatros direktoriaus pavaduotojas.

Kitąmet skirs dar lėšų

V.Rutkauskas tvirtino, kad atlikus visus darbus salėje bus ne tik šilta, bet ir jauku. „Pernai žiūrovų salėje pakeistos kėdės. Tiems darbams atlikti gauta 250 tūkstančių litų. Beje, ateityje ketiname atnaujinti grindų dangą. Jeigu pavyks iš ministerijos kitąmet gauti dar 1 milijoną litų, tvarkysime mažąją salę, šalia jos esančią fojė. Tikiuosi, kad šias lėšas iš ministerijos gausime ir jos nebus sumažintos.“

Teatro vadovo pavaduotojas aiškino, kad tokia lėšų suma anksčiau nepasiekė teatro. „Savaime suprantama, teatrą pasiekdavo nedidelės pinigų sumos, už kurias tvarkėme grimo kambarius, keitėme langus, kiliminę dangą. Gaudavome tiek lėšų, už kuriuos atlikdavome pačius būtiniausius remonto darbus. Apšiltinti bokštą, pakeisti ventiliacines sistemas buvo būtina, todėl labai džiaugiamės, kad ministerija šiais metais skyrė pinigų.“