Įtarimų opozicinės Tėvynės sąjungos (TS) frakcijos atstovams sukėlė stadiono statybvietėje pastebėti darbai: iš vienos vietos į kitą pervežamas smėlis.

„Kyla klausimas, ar tikrai artėjant rinkimams statybų aikštelėje yra atliekami stadiono statybai būtini darbai? Gal, siekiant „įsisavinti" gautus pinigus, darbai tik imituojami, o dalis pinigų grįžta kažkokiems politikams? Į šiuos klausimus galėtų atsakyti tik auditas ir griežta statybos darbų kontrolė, kurios meras visaip siekia išvengti“, - DELFI antradienį pareiškė TS frakcijos narys Vidas Urbonavičius.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas ir savivaldybės įmonės „Kapitalinė statyba“ l.e.p. direktorius Albertas Vitėnas patvirtino, kad grunto pervežimo darbai stadiono statybvietėje iš tiesų vykdomi: smėliu reikia užpilti išbetonuotus pamatus.

„Kartą užpylė, tačiau gruntas nepasiekė reikiamo tvirtumo. Taip kartais atsitinka atvežus smėlį iš kitos vietos. Kito kelio nėra, kaip tik kasti ir vežti iš naujo. Bet už šitą darbą mes nemokame. Rangovas turi padaryti taip, kaip nustatyta projekte ir man visai nesvarbu, iš kokios krūvos ir kiek kartų jis tą gruntą veža“, - DELFI aiškino A. Vitėnas.

„Diletanto akimis žiūrint, visa tai gali atrodyti tragiškai, tačiau nėra nieko panašaus“, - pridūrė savivaldybės įmonės vadovas.

„Jie (opozicija - DELFI) gal ne statybininkai, tai pasižiūri, pamato ir nesupranta nieko. Jeigu žino kitokių technologijų, tegul pamoko, kaip tuos pamatus užpilti“, - jam antrino meras J. Imbrasas.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu stadiono statybvietėje dirba 350 betonuotojų. Jau pabaigti vakarinės tribūnos rėmų pamatai, sijos, pradėtos betonuoti rėmų kolonos, betonuojami inžinerinių komunikacijų pogrindžio kanalai, atraminės sienutės.

Pamatus gruntu užpila 50 darbininkų, dirba sunkioji technika - 4 šešias tonas sveriantys vibrovolai, 2 buldozeriai, 13 vibroploksčių, 6 ekskavatoriai, 2 miniekskavatoriai.

Taip pat statybvietėje dirba 10 bokštinių kranų, 5 automobiliniai kranai.

DELFI primena, jog ilgai delsusi Vyriausybė šių metų birželio pradžioje iš Valstybės privatizavimo fondo skyrė Nacionalinio stadiono statybai 100 mln. litų.

Kartu Vyriausybė paskelbė, kad iki 2009 m. birželio 25 d., kaip buvo planuota, Nacionalinio stadiono pagrindinės arenos statybos darbus baigti nerealu, todėl šio termino atsisakyta.

Vilniaus savivaldybės TS frakcija suskaičiavo, kad stadiono kaina nuo žadėtų 370 mln. litų neva išaugusi iki 450 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją