UAB „Vėtrūna" pasiūlė mažiausią kainą -169,9 mln. litų atsidūrė pirmoje vietoje. Antroje vietoje yra UAB „Mitnija" - 179 mln. litų, trečioji yra UAB „Panevėžio statybos trestas" -196, 5 mln. litų. Didžiausią kaina pasiūlė AB „YIT Kausta" -203, 474 mln. litų liko ketvirtoje vietoje.

Tikimasi, kad architekto Eugenijaus Miliūno suprojektuota arena Nemuno saloje iškils iki 2011 m. Europos krepšinio čempionato, kuris vyks Lietuvoje.

Pasak Rabačiaus, lėšos arenos statyboms šiais metais jau numatytos. Visam projektui Vyriausybė turėtų skirti apie 50 mln. litų, dar 50 milijonų tikimasi gauti iš ES, Kauno miesto savivaldybė skirs apie 30 mln. litų, kitą dalį planuojama pritraukti iš privačių investicijų. Konkurso sąlygose numatyta, kad statybų rangovas savo lėšomis privalo 6 mėnesius tęsti darbus, jei finansavimas įstrigtų.

Ruošiantis arenos statyboms jau atlikti šie darbai: pastatytas vienas iš dviejų tiltų į Nemuno salą, didelio galingumo Nemuno elektros transformatorinė, tieksianti elektros energiją arenai, iškelti inžineriniai nuotekų tinklai iš statybos vietos, pradėti krantinės tvirtinimo ir sklypo paviršiaus lyginimo darbai. Tikimasi, kad jau rugsėjį prasidės pirmieji statybos darbai.