LNTAA sukūrė ir įdiegė įmonių ir asmenų skolininkų duomenų bazę internete. Duomenų bazė asociacijos interneto puslapyje www.lnta.lt yra laisvai prieinama visiems LNTAA nariams ir jų NT brokeriams, turintiems asociacijos nario pažymėjimą.

Prisijungus prie duomenų bazės, puslapyje matyti glausta informacija apie skolininką – įmonės pavadinimas ir kodas ar asmens vardas, pavardė, gimimo metai bei apie skolininką pranešusi įmonė. Dėl detalesnės informacijos galima susisiekti su pačia apie skolininką pranešusia NT bendrove.

Pasak LNTAA direktorės Inos Gocentienės, nekilnojamojo turto bendroves jau seniai vargino piktybiškai nemokantys klientai: „Būdavo taip, kad vienai nekilnojamojo turto bendrovei skolinga įmonė ar asmuo toliau sėkmingai naudodavosi kitos nekilnojamojo turto paslaugas teikiančios įmonės paslaugomis ir vėl likdavo skolinga už suteiktas paslaugas. Norėdami užkirsti kelią tokiems nesąžiningiems klientams, sukūrėme duomenų bazę. Informacijos, kuri apie tokius atvejus sklisdavo iš lūpų į lūpas, nebeužteko, norint užtikrinti sklandų Asociacijos narių darbą“.

Už nepatikimųjų klientų patekimą į „juodąjį“ sąrašą bus atsakingi NT bendrovių vadovai. Informacija apie skolininkus bus atnaujinama kas tris mėnesius. Šiuo metu skolininkų duomenų bazėje jau yra sukaupta informacijos apie 150 skolininkų.

Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacija įkurta 2007 m. Asociacijos tikslai – tarpusavio

LNTAA atstovauja 16 bendrovių ir vienija daugiau kaip 500 nekilnojamojo turto brokerių. Tarp jų: bendrovės „Ober-Haus Nekilnojamas turtas, „Žia valda real estate“, „Centro kubas–Nekilnojamasis turtas“, „Juvitus“, „Inreal“, „Nuomos biuras“, „Paninvestus“, „Šimtas vienas procentas“, „Via In Salum“, „Arco real estate“, „Letulė NTSC“, „Viktauga“, „Gamanta servisas“, „Ontex“, „DnB Nord Būstas“, „Euronamai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją