Arenos statybų rangovo konkurse dalyvauja „YIT Kausta", „Panevėžio statybos trestas" (PST), „Mitnija" ir „Vėtrūna".

Telšių bendrovė areną siūlosi pastatyti už 169,9 mln. Lt. „Mitnija" darbus įvertino 179 mln. Lt, „YIT Kausta" - 203,5 mln. Lt. PST savo pasiūlymo neatskleidžia.

„Neturime pagrindo atmesti nė vieno pasiūlymo, tad konkurso rezultatai atspindės pasiūlytą kainą ir nugalėtoja greičiausiai bus paskelbta „Vėtrūna". Kol kas neradome nieko, kas konkurso dalyvių pasiūlymuose neatitiktų konkurso sąlygų", - DELFI sakė R. Rabačius.

Kauno savivaldybė planavo, kad arenos statybos kainuos apie 169 mln. Lt. Tiek, už kiek savo paslaugas pasiūlė „Vėtrūna".

Kauno vadovai tikina, kad architekto Eugenijaus Miliūno suprojektuota arena Nemuno saloje iškils iki 2011 m. Europos krepšinio čempionato, kuris vyks Lietuvoje.

Lėšų arenos statyboms tikimasi gauti iš Vyriausybės, ES fondų. Dalį lėšų skirs Kauno savivaldybė bei planuojama pritraukti privačių investuotojų pinigus.

Beje, konkurso sąlygose numatyta, kad statybų rangovas savo lėšomis privalo tęsti darbus jei finansavimas įstrigtų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją