Sutaupys 2 mln. litų

Viešbutį valdančios bendrovės „Embex“ generalinė direktorė K. Brazauskienė prašyme savivaldybei aiškina, kad po masinio turto vertinimo bendrovės nekilnojamojo turto vertė išaugo daugiau nei dvigubai, dėl to ir NT mokestis padidėjo nuo 120 tūkst. litų iki pusės milijono litų.

„Taip ženkliai padidėjęs NT mokestis kelia grėsmę mūsų verslo plėtojimui, užkerta kelią gerinti darbuotojų darbo sąlygas ir užtikrinti socialines garantijas“, - teigia K. Brazauskienė.

Ji prašo sumažinti NT mokestį iki buvusio mokesčio sumos - 120 tūkst. litų per metus iki 2013 m. pabaigos, kai bendrovė baigs mokėti paskolą ir palūkanas bankui.

Jei prašymas bus patenkintas, buvusios savivaldybės tarybos narės bendrovė per penkerius metus sutaupys iki 2 mln. litų.

Įkainoti kaip butai

Dėl išaugusio NT mokesčio pastaruoju metu skundžiasi ir kiti sostinės viešbučiai, ypač įsikūrę miesto centre ir senamiestyje.

„Čia viešbučiai yra įkainoti kaip butai, todėl ir NT mokestis skaičiuojamas labai didelis. Pvz., „Stikliai“ turi mokėti pusę mln. litų per metus“, - DELFI aiškino Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Asociacija siekia, kad Vilniaus savivaldybės taryba svarstytų klausimą dėl nuolaidų visiems sostinės viešbučiams, mokantiems NT mokestį.

Sąlyga - ekologija

Sostinės meras Juozas Imbrasas lengvatas NT mokesčio mokėtojams sieja su alternatyvių energijos šaltinių panaudojimu.

„Svarstome galimybę suteikti nuolaidas toms įmonėms, kurios savo pastatuose naudos saulės kolektorius, vėjo generatorius ar geoterminį šildymą“, - DELFI teigė J. Imbrasas.

Pagal NT mokesčio įstatymą, savivaldybės savo biudžeto sąskaita gali atleisti mokesčių mokėtojus nuo NT mokesčio arba jį sumažinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją