Teismas iš dalies patenkino Vilniaus miesto apylinkės vyriausiojo prokuroro, ginančio viešąjį interesą, ieškinį - panaikino Vilniaus miesto savivaldybės valdybos „Dėl sklypo Nr. 17 Kareivių g. ribų ir dydžio nustatymo“ bei Vilniaus apskrities viršininko įsakymą šį sklypą įregistruoti Nekilnojamojo turto registre.

Panaikinus žemės pirkimo-pardavimo sutartį, teismas pritaikė restituciją ir savivaldybei bei Vyriausybei nurodė grąžinti verslininkų sumokėtus pinigus.

Prokurorams nepavyko pasiekti, kad Vilniaus miesto savivaldybė savo lėšomis organizuotų ir įvykdytų pradėto statinio nugriovimą bei per vienerius metus nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo buvusioje vaikų žaidimų aikštelės vietoje savo lėšomis suprojektuotų bei įrengtų vaikų žaidimo aikštelę.

Teismas mano, kad reikalavimas dėl želdinių atstatymo gali būti tenkinamas tik patenkinus reikalavimą dėl žemės sklype nebaigto statyti statinio nugriovimo, tačiau jį nugriauti gali tik statytojas.

Kas ir už kokias lėšas nugriaus buvusioje vaikų žaidimų aikštelėje pastatytus statinius ir sutvarkys aplinką, kol kas nežinoma.

DELFI primena, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) detalųjį planą, pagal kurį buvo pradėtos daugiaaukščio namo statybos Kareivių gatvėje pripažino negaliojančiu, o pačias statybas neteisėtomis. „Baltijos ąžuolas“ suspėjo pastatyti du aukštus.

Su daugiabučio statybomis nesutiko aplinkinių namų gyventojai. Teismas net buvo areštavęs jų nuosavybę, kurią, bylos pralaimėjimo atveju, greičiausiai būtų nurodęs parduoti ir atlyginti verslininkų patirtus nuostolius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją