Miesto paplūdimius vasarą prižiūrinti bendrovė „Panevėžio gatvės“ kol kas savo darbininkų nepasiuntė nei prie vadinamųjų „Ekrano“ marių, nei prie Lėvens upės pakrantės ties Piniava.

„Abu paplūdimius naujam vasaros maudynių sezonui pradėsime rengti tik gavę raštišką miesto savivaldybės nurodymą“, - vakar „Panevėžio balsui“ teigė įmonės vyriausiasis inžinierius Rimantas Šiaučiuvėnas.

Pasak pašnekovo, iki birželio 1-osios, oficialaus vasaros sezono atidarymo, „Panevėžio gatvių“ darbuotojai nudažys per žiemą įmonėje laikytas persirengimo kabinas, į paplūdimius atveš naujo smėlio, pastatys apie saugų elgesį vandenyje primenančius stendus, pažymės saugaus maudymosi ribas.

Vyriausiojo inžinieriaus R.Šiaučiuvėno duomenimis, šią vasarą, kaip ir ankstesniais metais, gelbėtojai nuolat budės tik paplūdimyje prie buvusios „Ekrano“ gamyklos. Lėvenyje ties Piniava besimaudantiesiems yra saugiau – upė čia negili, nesūkuringa.

Savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius, paklaustas, kada „Panevėžio gatvės“ pradės tvarkyti miesto paplūdimius, pareiškė kol kas jokio konkretaus atsakymo negalįs duoti.

„Sprendimai dar nepriimti, todėl ką nors komentuoti nesiimu“, - nukirto vedėjas.

Tačiau A.Karalevičius nepaneigė, kad tie sprendimai yra susiję su galimomis savivaldybės ir paplūdimio prie „Ekrano“ marių žemės savininkų derybomis. Šis ilgus metus daugiausia miestiečių poilsiautojų sutraukdavęs paplūdimys ir pernai panevėžiečiams buvo atidarytas tik su tuo sutikus naujiesiems teritorijos šeimininkams. „Ekrano“ marių pakrantės žemė buvusiems savininkams 2007 metų pradžioje buvo grąžinta Vyriausiojo administracinio teismo nutarimu.

Savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjo duomenimis, abiejų paplūdimių priežiūra per vasarą atsieina apie 30 tūkstančių litų.