Iki šiol statybų srityje nebuvo ypatingai garsių ar masinių bankroto atvejų. Tačiau prieš kelias dienas Nemokumo administracija pranešė, kad buvo priversta sumokėti 56,8 tūkst. latų (apytikriai 280 tūkst. litų) 20 darbuotojų, išgyvenančių kompanijos „MC Alliance“ bankrotą. Bendrovės, kurios įsipareigojimus personalui ir turėjo vykdyti Nemokumo administracija, pagrindinė veikla buvo statyba.

Nuo 2007 m. gruodžio mėn. iki 2008 m. vasario mėn. laikraštis rado septynias nemokias įmones, kurių pavadinimuose yra žodis „statyba“. Tai „AA Būvnieks“, „Būve LS“, „Mers Būve“, „Revro Būve“, „Resurss Celtniecība“, „Vertikālā Būve“ ir „Zolitūdes būve“. Viena iš jų registruota Rezeknėje, dar viena – Daugpilyje, kitos penkios – Rygoje.

Taigi, nemokių įmonių sąraše – septynios statybų bendrovės. Kita vertus, galima manyti, kad bankrotą paskelbusių statybos įmonių Latvijoje šiek tiek daugiau, nes ne visos bendrovės pavadinime nurodo savo veiklos profilį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją