„Šiuos pakeitimus įtakojo pradėti darbai dėl nekilnojamojo turto (NT) brokerių licencijavimo ir atestavimo. Siekdami pakeisti NT rinkos dalyvių požiūrį į tarpininkavimą, sumažinti nelegalių tarpininkų skaičių, o ateityje ir visai juos eliminuoti bei įgyvendinti daugelyje Europos šalių esančią tvarką, turime keistis ir patys“,- teigė LNTAA direktorė Ina Gocentienė.

Norint tapti LNTAA nariu reikia užpildyti interneto svetainėje esančią prašymo formą, taip pat pateikti ir duomenis apie išsilavinimą, darbo stažą. Taip pat - kvalifikaciją suteikusių organizacijų ar mokymų organizatorių rekomendacijas, jeigu yra galimybė – ir NT bendrovių rekomendacijas.

LNTAA primena, kad nuo šių metų kovo pradėti dalinti NT brokerių pažymėjimai. Kovą pažymėjimus gavo apie 150 brokerių. Tai specialistai, NT srityje dirbantys daugiau kaip 2 metus. Dar 20 specialistų gavo NT brokerio – eksperto pažymėjimus. Tokius pažymėjimus gavo brokeriai, NT srityje dirbantys daugiau kaip 10 metų.

Asociacija sieks, kad ateityje teisės aktais NT brokerių kvalifikacija irgi būtų skirstoma pagal jų darbo stažą – šioje srityje dirbantys vienerius metus gautų NT brokerio asistento kvalifikaciją, dirbantys 2 metus – NT brokerio, o dirbantys daugiau kaip 5 metus įgytų brokerio – eksperto kvalifikaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją